Søren Hansen: - Jeg vil træne tourspillere | Golf.dk
Vi kommer meget tænkeligt til at opleve Søren Hansen som fuldtidstræner for europatourspillere.

Foto: Jens Morten

Søren Hansen: - Jeg vil træne tourspillere

26/06 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Søren Hansen redder par ved at hole et drilsk putt på 18. hul. Han knytter næven, og skal kort efter sige tak for spillet til dagens makker, Steen Tinning.

De to svedende veteraner opfører en lille dans på green, hvor de først lader som om, de vil give high five, hvorefter de lader som om, de vil kramme. Til sidst giver de hinanden en coronakosher albuehilsen efterfulgt af en fodhilsen.

Søren Hansen er i det hele taget et sted i sit arbejdsliv, hvor han lige skal finde ud af, hvad han skal gribe og gøre i.

- Jeg vil gerne være min egen. Hvordan det setup skal være, ved jeg ikke endnu. Men det ville være nærliggende at være træner for tourspillere. Jeg kunne sagtens se mig selv derude, siger Søren Hansen til Golf.dk efter sin anden runde ved Jyske Bank PGA Championship.

Han har hjulpet Jeff Winther og Thorbjørn Olesen, men han er endnu ikke offentliggjort som fuldtidstræner for nogen tourpro.

Man han fortæller Golf.dk, at han vil arbejde aktivt på at finde spillere, han kan træne.

- Der vil komme mere klarhed, men det er mærkelig tid lige nu, fordi folk hænger i bremsen, siger den 46-årige spiller, der har vundet to turneringer på europatouren.

Han fortæller, at han efter afskeden med Great Northern i efteråret 2019 har genopdaget glæden ved selv at spille golf og processen med at udvikle sig som golfspiller.

- Jeg vil gerne lave et setup, hvor jeg holder mig i gang. Det bliver en pakke, hvor man ser Søren spille, ikke nødvendigvis konkurrencegolf, men hvor jeg holder mig i gang, siger han.

Han udelukker ikke, at man vil se ham spille pro-turneringer, men en fast tilbagevenden til europatouren som spiller tror han ikke på.

- Rolig nu! Der er jeg slet ikke, lyder den korte respons på det spørgsmål.

Han fortæller, at han højest fik tid til fem runders golf om året i de tre sæsoner, han var fuldtidstræner på Great Northern. Efterfølgende har han genopdaget glæden ved at arbejde med sit golfspil.

Afskeden med Great Northern gjorde dog ondt.

- Det kom bare til en ende. Fra den ene dag til den anden fik jeg at vide, at jeg ikke skulle være der mere. Det overraskede mig og en masse golfspillere i klubben. Jeg var skuffet, men jeg er videre, og jeg ønsker klubben alt det bedst, siger han.

Ifølge Hansen var der uenigheder mellem ham og klubledelsen omkring, hvordan Great Northerns akademi skulle fungere.

Siden den afsked har Søren Hansen været at træffe på Golftv, hvor han kommenterer golf. Det vil han også gerne fastholde.

- Jeg er rigtig glad for at kommentere golf. Det er super spændende, man skal forberede sig, som om man selv skulle spille. Hvordan er banen? Hvor er pindene? Så føler jeg også, at jeg stadig er med. Det kan jeg godt lide.

Søren Hansen spillede 452 turneringer i sin karriere som europatourspiller. Den seneste var Made in Denmark 2016.

I dag skal han spille sammen med Lasse Jensen i sidste runde af Jyske Bank PGA Championship. Han er 3 under par efter de første to runder og dermed 11 slag efter Marcus Helligkilde på 1. pladsen.

 

Link til stillingen
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer