Sæt tempoet op- det sparer dig ikke kun tid | Golf.dk
Andy Sullivan er en af de spillere, der har medvirket i studiet, og han er sikker på, mange a kollegaerne vil tage konklusionerne til efterretning.

Foto: Getty Images

Sæt tempoet op- det sparer dig ikke kun tid

29/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I oktober 2016 introducerede europatouren RSM Players Performance Institute, og lidt over et år senere er det første studie blevet offentliggjort. Dr. Matt Bridge fra University of Birminghams Coaching & Sports Science har stået i spidsen for undersøgelsen, der har fulgt 47 af europatourens medlemmer ned til mindste detalje slag for slag gennem fem turneringer, og det har ført til en opsigtsvækkende konklusion.

Studiet viser, at de gange, spillerne brugte kortere tid til at udføre et slag, førte det til bedre resultater. 

- En af konklusionerne er, at bruger de en smule kortere tid efter adressering over bolden, slår de bedre slag. Det kan ses i at de er bedre end feltet 16 procent oftere med putteren, og de rammer 20 procent flere greens ved slag mod par fem huller.

- Vi tog de 20 spillere, som havde mindst otte kortlagte runder, og vi kiggede på, hvilken effekt, det ville have på deres score hvis de gjorde det konsekvent. Ved en turnerings afslutning ville deres score kunne reduceres med et slag. Og fordeler man det ud på deres resultater gennem sæsonen, ville det betyde, de i gennemsnit tjente 189.000 euro mere om året, siger Matt Bridge ifølge europatouren.

Gevinster i den størrelsesorden bliver nok svære at opnå ude i klubberne, men måske kan der være en fadøl at vinde i den ugentlige søndagsmatch. Mere intuition og mindre analyse vil også føre til reduceret tidsforbrug, som absolut kunne være gavnligt for alle.

Det kan selvfølgelig diskuteres, om det er en hurtigere proces, der giver større klarhed, fokus og selvtillid, eller det er den anden vej rundt, men det kan ikke skade at efterprøve det statistiske fund.

Resultatet er vand på europatourens egen mølle. Direktøren, Keith Pelley, har siden 2016 arbejdet for kortere, hurtigere formater, og fra 2018 introduceres Shot Clock Masters, hvor der vil blive taget tid over hvert slag, og hver eneste overskridelse af tidsgrænsen vil koste et slags straf.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer