Sådan kan majorkalenderen tage sig ud efter COVID-19 | Golf.dk
Brooks Koepka har vundet de to seneste udgaver af PGA Championship. Trods Corona-krisen får han måske alligevel mulighed for at forsvare The Wannamaker Trophy i 2020.

Foto: Getty Images

Sådan kan majorkalenderen tage sig ud efter COVID-19

25/03 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

I de seneste uger har nyhederne fra golfens verden været domineret af aflysninger og udsættelser. Majors, almindelige turneringer og nu OL. Al sport på højeste niveau ligger stille. 

Derfor retter opmærksomheden sig nu mod en reorganisering af kalenderen for at få flest muligt af de udsatte turneringer afviklet, når verden begynder at ligne sig selv igen. Det bliver noget af et puslespil, men det er muligt.

For eksempel mener promotor Flemming Astrup, at Made in Denmark muligvis kan komme til at ligge i august, da Czech Masters 20.-23. august er blevet aflyst. Det udtalte han inden beslutningen blev truffet om at udskyde OL til 2021.

Set med danske briller er Made in Denmarks fremtid en af de vigtigste afgørelser, der skal træffes, men for resten af verden er det majors, der er i fokus. 

Damernes første major skulle have været spillet først i april, men ANA Inspiration er nu blevet skemalagt til at starter 10. september. US Women's Open er den næste i rækken. Den håber USGA fortsat at kunne afvikle planmæssigt med start 4. juni, to uger før US Open.

Herrernes mesterskab skal spilles på Winged Foot i New York, et af de områder i verden som er hårdest ramt af Corona-virus, og da vi er i en situation, som udvikler sig hele tiden, er det for tidligt at sige, om de nationale mesterskaber – for begge køn - kan gennemføres som oprindeligt tænkt.

- På dette tidspunkt er det for tidligt at spekulere i potentielle datoer eller ændringer af værtsbaner, men vi forventer at træffe en beslutning på et tidspunkt midt i april, lød det tirsdag i en udtalelse fra arrangøren USGA.

Hvad vi allerede ved, er, at The Masters (april) og PGA Championship (maj) er blevet udsat. Gætteriet går nu på, hvornår de kan gennemføres senere på året.

Masters spilles i reglen som den første af herrernes fire majors, men i år kan den blive den sidste. På grund af de varme somre i Georgia lukker Augusta National hvert år mellem maj og oktober, mens græsset er i dvale. Derfor kan den grønne jakke tidligst blive uddelt i efteråret. 

Kort efter meddelelsen om, at The Masters bliver udsat, eksploderede hotelpriserne for oktober i området omkring den verdensberømte bane. Måske ved nogen noget, og måske er det bare spekulationer i hotelbranchen, som står til at miste en stor del af den årlige omsætning på en aflysning af The Masters.

PGA Touren runder sin sæson af sidst i august, og mens sæsonen 2020-2021 allerede skulle være gået i gang i oktober, så virker en rokade realistisk, så der kan blive plads til, at Augusta National Golf Club kan klemme sig ind. Europatouren er ret travlt på det tidspunkt, men da det kun er et begrænset antal af europatourens spillere, som er kvalificeret til The Masters, er det muligt at spille en turnering med fuldt felt samme uge.

Sebastian Cappelen havde hørt et rygte om, at PGA Championship måske ville blive rykket til 6. - 9. august og blive spillet samtidig med Wyndham Championship, ugen inden FedEx Cup-slutspillet begynder.

Det fortalte han inden aflysningen af sommerens OL blev offentliggjort. Herrernes turnering i Tokyo skulle have været spillet fra 30. juli, og i den uge havde PGA Touren ikke andet på programmet, så der åbner sig en dør på klem. For europatouren ville den uge ramle sammen med British Masters, som måske kunne flyttes til ugen efter (hvor der godt nok ifølge europatouren er en "UK event confirmed", men ingen yderligere detaljer oplyses).

PGA Championship er en kæmpe begivenhed, men set i forhold til De Olympiske Lege er logistikken ret enkel, og derfor kan PGA måske overtage den frie uge og stable sit mesterskab på benene der.

Alt afhænger selvfølgelig af, hvordan spredningen af Corona-virussen forløber. LPGA står til at genoptage spillet 14. maj; PGA Touren ugen efter; og europatouren genstarter tidligst 28. maj. Situationen kan nå at ændre sig mange gange endnu, men selv med måneders aflysninger er der stadig chancer for at få uddelt alle golfens vigtigste trofæer.

Herrernes majorkalender (plus Ryder Cup) kunne potentielt komme til at se ud således. 

US Open 18. - 21. juni
The Open Championship 16. - 19. juli
PGA Championship 30. - juli – 2. august
Ryder Cup 25. - 27. september
The Masters 8. - 11. oktober

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,163,597
 • Unique Visitor:104,528
 • Registered Users:159,618
 • Unregistered Users:31,232
 • Blocked Users:12,381
 • Published Nodes:15,256
 • Unpublished Nodes:286
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:18.234.97.53
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,866
  • This week:99,096
  • This month:398,924
  • This year:1,163,822

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk