Ryder Cup har bragt Garcia tilbage | Golf.dk
Sergio Garcia puster ud efter en bogeyfri runde i 64 slag.

Foto: Getty Images

Ryder Cup har bragt Garcia tilbage

08/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Efter en af de mest skuffende sæsoner i karrieren har Sergio Garcia endelig fundet rytmen mod slutningen af året. Det hele vendte rundt med udtagelsen til Ryder Cup, og i Nedbank Golf Challenge fortsatte den gode form med en sublim åbningsrunde i 64 slag.

- Jeg missede cut efter cut. Jeg kunne ikke finde rytmen. Der var ingen dynamik. Man ved, hvilken slags golf, man er i stand til at spille - den slags golf jeg burde spille – men det sker bare ikke. Jeg følte ikke, jeg var i stand til at vende tingene rundt, sagde Garcia til europatouren i denne uges Player Blog. 

Mange tvivlede på, om det var en god idé for Thomas Bjørn at udtage den 38-årige spanier til Ryder Cup, da han kun havde ét top-10 resultat siden starten af april. Det var det. I sin sidste optakt til slaget i Paris blev Garcia nummer syv i Portugal. Han bidrog til den europæiske sejr med tre point ud af fire mulige, og i sin seneste start forsvarede han som vært titlen på Valderrama.

- Thomas satte sin lid til mig, selvom jeg havde haft en masse udfordringer i år, og det vil jeg til evig tid være ham taknemmelig for. Som alle ved, er Ryder Cup så utrolig specielt for mig, så det betød alverden, at han gav mig et wild card, sagde Garcia. 

Sejren over amerikanerne synes at have pustet nyt liv i spanieren. Efter sejren hjemme i Spanien holdt Garcia to ugers turneringsfri, men torsdag var han tilbage i aktion, tilbage på toppen. Kun 20 af de 72 deltagere var under par på første runde, og kun en enkelt spiller udover Garcia var i stand til at tilbagelægge de 18 huller på Gary Player Country Club uden en eneste bogey. 

Ingen var i stand til at matche hans otte birdies, og scoren i 64 slag giver et forspring på fire slag ned til spillemakkeren Charl Schwartzel, Mikko Korhonen og Mike Lorenzo-Vera. 

- Det var en af den slags runder, hvor tingene gik godt for mig. Jeg synes, jeg spillede meget klogt. Jeg svingede nok ikke ubegribeligt godt, men jeg holdt tingene under kontrol og bolden i spil hele tiden, hvilket er svært at gøre her på banen, sagde Garcia efter endt spil.

De to danske deltagere havde større vanskeligheder med at tæmme banen i Sun City. Thomas Bjørn, som vandt turneringen tilbage i december 2013, var et slag under par efter 13 huller. Derpå fulgte en triplebogey, og han nåede også at notere to bogeys, før scorekortet i 76 slag blev underskrevet. +4 giver en delt 58. plads.

Sidste uges nummer fem, Lucas Bjerregaard, er kun et slag bedre. Bjerregaard har flere top-10 placeringer end nogen anden på europatouren i 2018, men der venter et hårdt slid, hvis verdens nummer 51 skal have fat i sæsonens 11. denne uge i Sydafrika.

Bjerregaard åbnede turneringen med et drive dybt i venstre og en doublebogey. Siden fulgte tre birdies og fire bogeys, og scoren i +3 giver en delt 48. plads.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer