Runder i par bringer danskerne videre til weekenden | Golf.dk
Madelene Sagström har chancer for at vinde karrierens første titel på LPGA efter to runder i 67 slag.

Foto: Getty Images

Runder i par bringer danskerne videre til weekenden

15/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Svenskerne har spillet en kæmpe rolle i damegolf de seneste årtier. I 1988 blev Liselotte Neumann den første fra brodernationen til at vinde en major. Fem år senere nappede Helen Alfredsson en af de store, og fra 1995 indledte Annika Sörenstam sit verdensherredømme. De senere år har Pernilla Lindberg og Anna Nordqvist sikret nye triumfer til Tre Kronor, og nu er en ny topspiller ved at finde sit fodfæste på LPGA.

Madelene Sagström vandt tre gange på Symetra Tour i 2016, rykkede op og gjorde nok på LPGA i 2017 til at komme med til Solheim Cup. Det 26-årige talent er nummer 121 på verdensranglisten, men hun vil bryde ind i top-100 med en sejr denne uge i ISPS Handa Women's Australian Open.

Halvvejs gennem turneringen på The Grange Golf Club er Sagström delt på førstepladsen med Wei-Ling Hsu. Svenskeren gik en bogeyfri runde i 67 slag fredag for at nå til -10 samlet. De to i front har tre slag ned til de nærmeste forfølgere, Nelly Korda, Hannah Green og Haru Nomura.

Det er tvivlsomt, om der bliver dansk islæt i kampen om sejren, men begge de rød-hvide deltagere får muligheden for at spille sig op gennem feltet.

Nanna Koerstz Madsen startede dagen et slag på den forkerte side af cutgrænsen, men efter en runde med masser af udsving kunne hun skrive under på 72 slag. Seks birdies, fire bogeys og en doublebogey var opskriften på en dags arbejde i par, og det rakte til et hop op til 60. pladsen i +2.

Et slag længere fremme finder man Nicole Broch Larsen. Danmarks bedste golfspiller lavede tre birdies og tre bogeys og er på en delt 48. plads med verdens bedste golfspiller, Ariya Jutanugarn.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer