Rumford og Forster deler ubetydelig førsteplads | Golf.dk
Thorbjørn Olesen vandt sin anden europatourtitel på ugens turneringsbane, Lake Karrinyup Country Club.

Foto: Getty Images

Rumford og Forster deler ubetydelig førsteplads

16/02 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Spillerne holder øje med tre placeringer de første dage af ISPS Handa World Super 6 Perth, og ingen af dem er førstepladsen. Inden turneringen skal afgøres i lynhulspil søndag, skal cuttet klares efter 36 huller. Det gør de 65 bedste. Efter yderligere 18 huller bliver feltet reduceret til 24 spillere, som kvalificerer sig til hulspillet. Top-8 får fordel af at sidde den første runde af de seks huller lange opgør over.

Alligevel bør det nævnes, at Brett Rumford og Mark Forster deler førstepladsen i -6, mens 10 spillere er på tredjepladsen et slag efter. 

19 spillere er på 24. pladsen i -3, mens -1 rækker til en placering inden for det første cut, sådan som stillingen er efter den indledende runde på Lake Karrinyup Country Club.

Thorbjørn Olesen, en tidligere vinder på banen, lagde ud med en runde i 70 slag, -2, der bød på fire birdies og en doublebogey. Det giver en 43. plads, hvorfra der er gode muligheder for at spille sig med til den nyskabende del af turneringsformatet.

Olesen er blandt feltets bedst placerede spillere på verdensranglisten, og torsdag fik han fornøjelsen af at betragte Louis Oosthuizens guddommelige sving på nærmeste hold. Sydafrikaneren slog den 27-årige dansker med et enkelt slag.

Lasse Jensen har et stykke arbejde at gøre, hvis han skal i top-24. Trods tre birdies er han i par, og det placerer ham nede som nummer 80. Noget overraskende er det to slag bedre end verdens nummer 11, Alex Noren, som vandt fire store titler på europatouren i 2016. Jensen og Noren har fredag til at spille sig tilbage i top-65 og lørdag til at nå top-24. Derfra er kampen om titlen fuldstændig åben. 

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer