Rose slutter året på toppen | Golf.dk
Det er fire måneder siden Justin Rose senest prøvede at slutte uden for top-10.

Foto: Getty Images

Rose slutter året på toppen

13/12 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det meste af verdenstoppen har pakket køllerne væk og er gået på juleferie efter et langt år. Justin Rose er en undtagelse, for den 37-årige englænder er taget mod øst for at spille sin 25. turnering i 2017.

Det har været et godt år for den olympiske guldvinder. Ved årsskiftet var Rose nummer 15 i verden, men små 12 måneder senere er han på sjettepladsen. Det er især afslutningen på året, der har løftet Rose helt op i den absolutte verdenstop. 

Siden et misset cut i PGA Championship har han spillet med i ni turneringer, og i dem alle er resultatet blevet en top-10 placering (fire 10. pladser, en femteplads, en fjerdeplads, en andenplads og to sejre). Både året og slutspurten kunne have været endnu bedre. I The Masters nåede Rose med i omspil, men han måtte kapitulere til vennen Sergio Garcia efter et skævt drive. Med ni huller tilbage af DP World Tour Championship var han ligeledes i position til at vinde Race to Dubai, men et par fejl på de afgørende huller kom til at koste den samlede sejr på europatouren.

Alligevel kan året ikke betragtes som andet en en stor succes, men selv har Rose svært ved at sætte en finger på, hvad præcis der har løftet hans spil. I stedet for at reflektere for meget over det, kigger han fremad.

- Der er ikke ændret særlig meget. Nogle gange finder spillere bare noget form. At holde mig godt spillende i så lang tid er jeg meget tilfreds med, men der er stadig dele af spillet, der har brug for arbejde og fintuning. Jeg føler stadig, jeg kan blive bedre frem mod næste sæson. Denne afslutning på året har givet mig troen på, jeg kan rykke endnu højere op på verdensranglisten, sagde han til asientouren.

I Indonesian Masters får Rose mulighed for at vinde sin tredje titel i kalenderåret. Chancerne er ganske gode, da Rose er feltets klart bedste spiller ifølge verdensranglisten. Desuden er der stærke engelske traditioner i turneringen, da Lee Westwood har vundet tre gange på Royale Jakarta Golf Club.

Rose bliver udfordret af blandt andre Brandt Snedeker, som ikke kun er kommet for at hente sin appearance fee. Amerikaneren spiller sin kun anden turnering efter en skadespause på fem måneder, og han har sandsynligvis brug for mindst en tredjeplads for at slutte året i top-50 i verden. Det er kriteriet for at sikre sig adgang til The Masters tidligt i april.

Kiradech Aphibarnrat, Dylan Frittelli og Yusaka Miyazato har også mulighed for at blive inviteret til årets første major med et topresultat i den indonesiske hovedstad. 

Det kan blive en lang uge, for vanen tro venter der tunge regnskyller og mulighed for tordenvejr.

Rose åbner turneringen klokken 01.05 dansk tid sammen med Miyazato og den nykårede vinder af asientourens Order of Merit, Gavin Green.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer