Rose og Stenson dyster om OL-guld | Golf.dk

Rose og Stenson dyster om OL-guld

14/08 - 2016 | Claus Rødgaard Thomsen

Justin Rose og Henrik Stenson har begge vundet én major. Nu er de to de bedst placerede til også at vinde en olympisk guldmedalje.

Justin Rose er allerbedst placeret. Efter en runde i 65 slag er han 12 under par. Kun et slag foran svenske Henrik Stenson. De to europæiske Ryder Cup kammerater er de eneste to i det olympiske felt, der har gået tre runder i 60'erne.

De har da også skabt to slags afstand til australske Marcus Fraser på tredjepladsen og yderligere tre slag ned til Bubba Watson, David Lingmerth og Emiliano Grillo på den delte fjerdeplads.

Med andre ord har de to rigtig gode chancer for i det mindste at få en medalje med hjem over Atlanten.

Justin Rose vandt US Open på Merion for tre år siden, og efter sin flotte runde i dag, sagde han, at OL var "sammenligneligt" med en major.

Thorbjørn Olesen var godt kørende og bragte på et tidspunkt sin score ned på seks under - samme score som Watson, Grillo og Lingmerth er på nu. Men på de sidste huller smed han fem slag og er nu på en delt 26. plads.

Blandt dem, der overhalede ham var Søren Kjeldsen, der lige nu er på en delt 22. plads med en samlet score på 2 under par.

Dermed er der langt til medaljepladserne for de to danske herrer.

Dagens bedste runde blev begået af Rickie Fowler. Han klarede banen på 64 slag og er nu på 3 under par. Dermed er han et enkelt slag bedre end Søren Kjeldsen men skal formentlig overgå sin glimrende runde allerede i morgen for bare at komme i nærheden af en medalje.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer