Rose holder fast i toppen – Koepka kun tre slag efter | Golf.dk

Rose holder fast i toppen – Koepka kun tre slag efter

14/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Drømmen om at blive den første spiller i mere end 100 år til at vinde US Open tre gange i træk lever i bedste velgående for Brooks Koepka. Siden en kanonstart torsdag med fire birdies i løbet af seks huller har den 29-årige amerikaner været et stykke fra sit højeste gear, men det til trods er han med helt fremme hvor det er sjovt på Pebble Beach.

Fredag var det lange spil helt i top – han missede kun to fairways og tre greens – men putteren kunne ikke helt gøre arbejdet færdigt. Det blev til 32 putts på vej mod en runde i 69 slag, -2, for at nå til -4 for turneringen.

- Jeg spillede omtrent så godt, som jeg kan spille. Jeg var meget tilfreds med min ball-striking. Det var bestemt en forbedring i forhold til i går. Jeg kan ikke finde nogen slag, jeg ville spille om. Selvom mine putts ikke faldt i, slog jeg gode putts. Jeg startede dem på linjen og læste dem rigtigt, og sådan er golf bare nogle gange, at de ikke falder i. Det gør de forhåbentlig denne weekend.

Som det er nu, er Koepka tre slag fra Justin Rose på førstepladsen. Det er netop en glødende putter, som har bragt den 38-årige englænder til tops i stillingen. Torsdag havde Rose kun fire to-putts og 22 putts i alt. Fredag blev det til 27. Samlet har han svinget putteren 10 gange færre end Koepka i løbet af de første 36 huller.

Efter sit udlæg i 65 slag var Rose rundt i 70 slag fredag, hvilket bragte ham til -7. Han fører med to slag ned til Aaron Rise. I -5 finder man også Louis Oosthuizen, Rickie Fowler, Xander Schauffele og Scott Piercy, som alle kan ændre stillingen i løbet af aftenen.

Tiger Woods, rekordvinderen fra Pebble Beach i 2000, faldt tilbage til par samlet. Den 15-dobbelte majorvinder gav sig selv et hav af birdiechancer, men kun en af dem blev konverteret. Runden fik en kedelig afslutning med to bogeys for en 72'er, og derfor går han ind til weekenden syv slag fra Rose.

I det mindste kommer han med til weekenden. Den mulighed forsvandt for Lucas Bjerregaard på 18. hul torsdag, da han først sendte en masse bolde i Stillehavet og derefter kastede sin driver samme vej. På første runde brugte han 11 slag på hullet; fredag fik han en par. Det blev det sidste, Bjerregaard fik lov at bidrage med til årets US Open. Han gik banen fire over par og sluttede samlet +13 blandt de sidste i tabellen.

Top-60 klarer cuttet. Klokken 23.00 dansk tid ligger grænsen til at blive +2. Thorbjørn Olesen har spillet fire huller af sin anden runde og er +1 samlet. Greens bliver langsomt mere faste og vinden truer med at tage til. Derfor kan det blive en kamp at få dansk deltagelse i finalerunderne. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer