Rory ryddede bordet og vandt over 11 millioner dollars | Golf.dk

Rory ryddede bordet og vandt over 11 millioner dollars

26/09 - 2016 | Martin Rahbech

Et perfekt putt fra knap fem meter satte sæsonen på en perfekt afslutning for Rory McIlroy. Puttet kom på fjerde omspilshul i kampen om Tour Championship.

-Bare at se bolden droppe i, og alt hvad der er kommet sammen for mig i dette år. At klare det var virkelig specielt, konstaterede Rory McIlroy tørt og lidt hæst efter sejren var sunket ind.

Rory McIlroy var sammen med Ryan Moore og Kevin Chappell i omspillet. McIlroy sikrede sig pladsen med en eminent afslutning på det ordinære spil, da han hentede tre slag på de sidste tre huller med en eagle og en birdie, så han kom til en total i -12 side om side med Ryan Moore og Kevin Chappell.

Ryan Moore var tæt på at vinde uden omspil, men han missede et birdieputt fra lidt over tre meter på 18. hul.

I omspillet faldt Kevin Chappell fra på første hul, efter han lavede par overfor modstandernes birdies på 18. hul. Så gik turen tilbage til 18. hul for Moore og McIlroy, hvor de begge lavede par. Turen fortsatte til 15. hul med to gange per, inden det sluttede på 16. hul.

Ryan Moore sikrede sig sin par, men Rory McIlroy lod følelserne få frit løb med det perfekte birdieputt.

Sejren i Tour Championship sikrede han sejren i FedEx Cup. Det gav ham en bonus på 10 millioner dollars, og dertil kom præmien for at vinde Tour Championship, som var på 1,53 millioner dollars.

Sejren i Tour Championship var McIlroys 13. sejr på PGA Touren, og det var en af de ganske særlige ikke mindst fordi han vandt hele FedEx Cup for første gang.

- Det har ikke været nogen hemmelighed, at er en af de sidste ting jeg havde tilbage på mit golf CV, og det var et af mine store mål at vinde den. At vinde FedEx Cup og spille på den måde jeg har gjort de sidste par uger for har gjort er virkeligt specielt, sagde Rory McIlroy, der for tre uger siden vandt Deutsche Bank Championship .

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer