Rookiesejr til Jordan Smith i Hamborg | Golf.dk
Sejren i Porsche European Open giver Jordan Smith 333.330 euro og rykker ham frem til 18. pladsen på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Rookiesejr til Jordan Smith i Hamborg

30/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Alexander Levy havde et putt på under en meter for at genvinde Porsche European Open. Jordan Smith, konkurrenten i omspillet om titlen, havde allerede taget kasketten af, klar til at lykønske franskmanden, efter at have set sit eget forsøg for birdie trille forbi hullet.

Men det var mere golf at spille, før turneringen var afgjort på Green Eagle i Hamborg. Levy satte bolden uden for hullet og slog igennem breaket, og så måtte Smith have kasketten på igen og vende tilbage til 18. tee.

Inden de overhovedet nåede til omspillet udspillede en spændende søndag sig. På en af Europas længste baner med et på et blødt og regnvådt underlag var europatourens måske kortest slående spiller med i kampen om titlen. 

Ugen igennem var der oceaner af plads mellem Siddikur Rahmans bolde i fairway og hans forskellige spillemakkere. Den 32-årige fra Bangladesh er ikke stor af statur, og han kompenserer ikke ved at skabe nævneværdig vidde i svinget. Til gengæld kompenserer han ved stor præcision og hårdt slid.

Slid blev Rahmans fairwaykøller også udsat for, da han på en række af par fire hullerne måtte have et headcover af blot for at nå op i nærheden af green. Green Eagle passer så dissideret ikke til Rahmans spillestil, men han chippede tæt på, han chippede i hul, og han sled sig til en bogeyfri finalerunde i 68 slag, -4.

Den bragte ham en overgang i spil om sejren, men totalscoren i -11 endte med at være to slag for mange til en plads i omspillet. 

At der overhovedet blev til et omspil var et resultat af et koldblodigt indspil fra Smith efterfulgt af et birdieputt midt i hulkoppen.

På andet ekstrahul drivede begge spillere højre om fairway, og mens Levy var tvunget til at lægge op kort af søen på 18. green, så satsede Smith fra roughen og slog bolden op i nærheden af green. Et delikat indspil og et birdieputt fra en meter senere kunne den 24-årige englænder juble over karrierens første titel på europatouren.

Smiths vej gennem de professionelle rækker har været hurtig og fyldt med succesoplevelser. I 2015 vandt han to gange på den lille EuroPro Tour og kvalificerede sig derved til challengetouren. Den vandt han samlet i sin første sæson efter to sejre.

Allerede i den første turnering på europatouren i 2017 imponerede han med en tredjeplads i Sydafrika, og det sikrede ham kort tid efter i mellemøsten et par dage i selskab med Thomas Bjørn – en klar indikation af, at han ses som et potentielt medlem af det europæiske Ryder Cup-hold. Sejren i Porsche European Open har ikke gjort noget for at skade hans chancer.

Bjørn spillede selv en ganske fin finalerunde. Birdies på hul 15 og 16 gav en runde i 70 slag, -2, og et spring frem til 33. pladsen. Det er et glimrende resultat, da han efter ni huller fredag var uden for cutgrænsen, men kom hjem i 29 slag for at spille sig videre til weekenden. Juli har budt på tre klarede cuts og langt over 100.000 euro for den 46-årige dansker, men der bliver ikke mulighed for at bygge videre på den gode form de næste par uger, da der er World Golf Championship og US PGA Championship på menuen.

Thorbjørn Olesen er kvalificeret til årets sidste major, og han kan tage mod USA med en 37. plads i bagagen. 74 slag søndag gav verdens nummer 85 en total i -3.

Link til resultatet.

User Comments:

  • Fed turnering - og rigtig godt setup

    31/07 - 2017 | jess Krelskov

    Det var stort at se at der var så mange danskere som var på plads i Hamborg for at se god golf. www.golftyskland.dk

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer