Rookie vinder i kun tredje start på europatouren | Golf.dk

Rookie vinder i kun tredje start på europatouren

02/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tidligt søndag morgen gav Cameron Smith sit forspring på tre slag væk i Australian PGA Championship blot for at spille sig tilbage i front og forsvare titlen med to slag ned til landsmanden Marc Leishman.

Senere på dagen blev Kurt Kitayama – ligesom Smith 25 år gammel - ugens anden vinder på europatouren i en fortælling efter skabelonen ”rags to riches” ved Afrasia Bank Mauritius Open.

Efter at være blevet professionel i 2015 spillede amerkaneren primært på Web.com Touren i et par sæsoner, men resultaterne var skuffende, og i 2018 var han nødsaget til at jagte turneringsstarter verden rundt.

Kitayama indledte Q-Scool på First Stage, og efter 14 intense runder stod han med det fjerde kort til europatouren. Det tog kun to turneringer at blive vinder på verdens næststærkeste tour.

Kitayama startede finalerunden på en delt førsteplads med sydafrikaneren Justin Harding, og lagde stærkt ud med birdie-eagle-birdie fra hul tre på Four Seasons Golf Club at Anahita. Det bragte amerikaneren i front, og han blev aldrig hentet igen.

Det blev til en runde i 68 slag, en samlet score i -20 og en sejr på to slag ned til Matthieu Pavon og Chikkarangappa S.

- Jeg er bare så stolt. Virkelig glad. Det er et utroligt øjeblik for mig. Jeg er så glad for, at jeg var i stand til at køre sejren i hus, Sagde Kitayama til europatouren.

For Joachim B. Hansen, feltets femtehøjest rangerede spiller i verden, blev det til et mere beskedent resultat, men der er masser af positive ting at tage med fra Mauritius. Feltets eneste dansker tog 21 slag fra banen i løbet af ugen, kun fire færre end vinderen.

Grundet fire huller værre end bogey blev det ikke til mere end en delt 36. plads, men når der bliver ryddet op i de store fejl, er der gode chancer for at se den 28-årige vinder af challengetouren oppe i den sjove ende af tabellen.

Hansens fjerde runde bød på fire birdies og to bogeys, og med 70'eren sluttede han samlet seks under par. Han forlængere dermed sin stime af klarede cuts på europatouren til otte – en stime der går helt tilbage til oktober 2016.

Den kan der bygges videre på de næste par uger i Sydafrika, hvor han gøres selskab af flere danskere.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer