Roger Chapman vinder med eagle | Golf.dk
Vinderen Roger Chapman (til højre) fotograferet sammen med Paul Broadhurst, som vandt Order of Merit.

Foto: Getty Images

Roger Chapman vinder med eagle

16/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Roger Chapman spillede 613 turneringer i sin karriere på europatouren mellem 1982 og 2012. Gennem de 30 år blev det kun til en enkelt sejr i den lille Brazil Rio de Janeiro 500 Years Open. Ikke meget så ud til at ændre sig i de første tre sæsoner som senior, men i 2012 fandt englænderen pludselig sit livs form og vandt US Senior Open og US Senior PGA Championship. Før han fyldte 50 år havde Chapman kun deltaget i en enkelt major på amerikansk jord – og misset cuttet.

Derefter forsvandt Chapman igen fra rampelyset, men denne uge, mindre en et halvt år før sin 60 års fødselsdag, fandt han igen vej til toppen.

I den uvejrsplagede MCB Tour Championship – Seychelles gik Chapman finalerunden tre under par for at slutte i -6. Den score var Tom Lehman også på vej mod, indtil han lavede bogey på 18. hul. Til gengæld sluttede Philip Price også seks under par efter fire birdies i træk sent på bagni for en 63'er, seks under par.

Dermed skulle der omspil til for at afgøre sæsonens sidste turnering. Price fik birdie, men det var ikke nok, da Chapman lavede sin anden eagle denne uge på hul 18.

- At vinde med en eagle er ret specielt. Phil slog et glimrende andetslag, og jeg tænkte, ”jeg bliver nødt til at hole denne her”. Det gjorde jeg, og uheldigvis for Philip missede han. Sådan er golf.

- 2012 var min seneste sejr, Så jeg er lykkelig over at være tilbage som vinder, sagde Chapman til Staysure Tour.

Mens søndagen blev en stor triumf for Chapman, gav dagen en mindst ligeså stor nedtur for Miguel Angel Martin. Spanieren brugte 75 slag, 16 flere end lørdagens 63'er, og faldt ned til en delt fjerdeplads.

Årets sidste runde blev heller ikke noget at skrive hjem om for Steen Tinning. Danskeren var med helt i toppen efter den forkortede første runde, men med en afsluttende 74'er dumpede han helt ned til 27. pladsen ud af de 32 deltagere.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer