Retssagen mod Olesen udskudt igen - kan trække i langdrag | Golf.dk
Thorbjørn Olesen kan se frem til en lang retssag.

Foto: Henrik Schou

Retssagen mod Olesen udskudt igen - kan trække i langdrag

18/09 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Thorbjørn Olesen var igen i dag for retten i London.

Den danske topspiller mødte til formiddag op ved The Crown Court at Isleworth. Et ganske kort retsmøde mundede ud i en besked til Thorbjørn Olesen og hans forsvarer om, at næste retsmøde er den 30. oktober.

Efterfølgende retsmøder er fastlagt til den 27. november og den 13. december. Hvis Thorbjørn Olesen findes skyldig, ventes dommen at falde i maj 2020.

Det skriver flere medier.

Thorbjørn Olesen er tiltalt i henhold til to milde voldsparagraffer samt for at være beruset under en British Airways-flyvning fra Nashville til London. Han er også tiltalt for “sexual assault on a female” - berøringer af seksuel karakter uden samtykke.

Den 29-årige golfspiller erklærede sig ikke-skyldig i anklagerne allerede ved et retsmøde den 21. august.

Siden den påståede hændelse ombord på flyet fandt sted i slutningen af juli, har Thorbjørn Olesen været suspenderet fra European Tour.

Det er endnu ikke bekræftet, hvad tourens standpunkt vil være nu, hvor sagen mod Thorbjørn Olesen ser ud til at trække ud over flere måneder.

 

User Comments:

 • @Erik Langhoff

  08/12 - 2019 | Jørgen H. Andersson

  Erik Langhoff, kan du slet ikke se forskellen? tænk dig nu lidt om

 • Thorbjørn

  02/10 - 2019 | Erik Langhoff

  Tingene må sættes i perspektiv, Brian Eriksson, og at skrive med store bogstaver fremmer ikke argumentationen. Hvad Thorbjørn har gjort i fritiden, bliver han stillet til regnskab for inden for retssystemet, men der findes da vist ingen fortilfælde, hverken på Europatouren eller PGA-touren, hvor en spiller er udelukket fra at spille, for hændelser sket uden for banen. Selv om Tiger Woods (uden sammenligning i øvrigt) blev idømt straf, var han ikke udelukket fra PGA-touren.

 • Thorbjørn

  25/09 - 2019 | Flemming Jensen

  Det er groft at suspendere manden. Helt enig med Anders Hansen der i sin tid sagde at Tiger Woods svigtede da han gik offentligt med en undskyldning. Hvad i alverden rager det folk i golfverdenen, hvad spillerne laver når de ikke spiller golf. Og med hvilken ret dømmer vi dem moralsk.

 • Suspenderingen er ikke i orden

  22/09 - 2019 | Chano John Jensen

  Han har ikke gjort noget galt på Europa Touren eller PGA touren, tværtimod har han altid opført sig eksemplarisk. Hvad han gør forkert i sit privatliv er hans egen sag, og han vil blive straffet derefter. Det der rollemodel-pjat køber jeg ikke, jeg har ikke et behov for at stjerner af den ene eller anden art skal opføre sig eksemplarisk i deres privatliv. Privatlivet har ingen andre ret til at bestemme over end personen selv, det er en syg tankegang at forlange en bestemt opførsel af folk, bare fordi de er kendte.

 • Thorbjørn

  21/09 - 2019 | John Nøhr

  Lige mine ord Henrik Holbech.

 • Thorbjørn

  21/09 - 2019 | Brian Eriksson

  Det virker som om det er blå stue der har været op og flyve HAN ER JO HELT VÆK i BADEHÆTTEN alle ved jo godt hvad man må og ikke må på et fly. Vend den lige om hvis det var din datter eller kone han havde gjort de ting overfor havde det så været ok det virker som om der er mange som syntes det er ok fordi man er kendt men det kan jo ikke være rigtigt hvis han bliver dømt skal han da aldrig have lov til at på europaturen igen

 • Thorbjørn

  20/09 - 2019 | Henrik Holbech

  Hvis man står og pisser på gangen i et fly, så er man sygeligt indskrænket! Der er ingen undskyldninger for dårlig opførsel. Slet ikke sprut og narkotika. Som rollemodel har man dertil særlige forpligtelser til at opføre sig eksemplarisk. Vi ser igen og igen et utal af pop-fjolser og sports-klaphatte, der mener de har en særlig ret til at te sig helt vanvittigt. Thorbjørns udelukkelse er helt på sin plads. Primadonna-Bendtner m.fl. burde have fået samme straf - fra første idiotiske opførsel. At blive udelukket så eksponering og indtægter styrtdykker og sponsorerne derved taber interessen er et effektivt virkemiddel som burde anvendes mere konsekvent.

 • Thorbjørn

  18/09 - 2019 | Rasmus Konge

  Der er tale om to milde voldsparagraffer i fuldskab. Hvis en mand på et værtshus kommer op at slås og ingen kommer til skade er det så rimeligt at han skal i karantæne for sit arbejde i fx. et halvt år? Jeg synes, det er fuldstændig horribelt, at de ikke giver ham en bøde, lader ham få en måned i fodlænke e.l. og så kommer videre. Det er FØRSTE GANG og han er da stadig et forbillede på banen med kanon spil, smil og masser af gode gerninger. Simpelthen så elendigt, at de ikke træffer en afgørelse og kommer videre. Det gavner næppe hverken hans karriere, hans privatliv, ofret eller andre (?!?) at sagen trækker i langdrag. Sørgeligt for os danske tv-seere også, at vores (næst)bedste spiller pludselig udgår pga. justitsmord i min optik. Giv ham en rimelig straf hurtigt og kom videre - bevismaterialet og vidneudtalelser er der jo nu!

 • Thorbjørn

  18/09 - 2019 | Henrik Linde

  At Allan J. ikke kan se forskel på om de rent juridisk "måske" kan komme med nogle undskyldninger for hans ekstreme dårlige opførsel, og om det faktisk har fundet sted forstår jeg ikke. Thorbjørn er gået langt over grænsen for normal opførsel, dette er bevidnet af flere medspiller på flyet, så der hersker ingen tvivl om hans adfærd i den pågældende situation. Thorbjørn bør ikke have adgang til at spille igen før retsag er afsluttet, det er ikke rimeligt der er "idoler" skal slippe så let afsted med ligegyldig opførsel, og generel arrogance som han generelt har udvist gennem hans karriere.

 • Etisk Kodeks på Europaturen?

  18/09 - 2019 | Lars Drejer

  Det er vel et spørgsmål om Europaturen har et etisk kodeks som Thorbjørn har accepteret da han optog medlemskab? Hvis der er et sådant som omhandler hans situation, kan han ikke gøre noget. Hvis det ikke findes, vil han formodentlig kunne forlange erstatning hvis han frikendes eller kun idømmes en mindre straf (bøde eller lign). Er der nogen som kender til et sådant kodeks?

 • Thorbjørn

  18/09 - 2019 | Allan Jonielsson

  Det er simpelthen så urimeligt og strengt at han ikke må spille indtil sagen er afgjort. Man er da som udgangspunkt uskyldig indtil det modsatte er bevist. Mig bekendt har der f.eks været voldtægts anklager mod i hvertfald 1 fodboldspiller som ikke var suspenderet mens sagen stod på. En anden sportsgren ja, men loven er vel den samme. Men i hvertfald op med humøret Thorbjørn Olesen. Jeg tror på din uskyld så længe andet ikke er bevist, og jeg er sikker på at du vil komme ud endnu stærkere end du var inden når det er kommet lidt på afstand. Hilsen en stor fan af dig :)

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer