Rekordscore bringer Nordqvist i spidsen | Golf.dk
Anna Nordqvist har mulighed for at vinde karrierens syvende titel på LPGA Tour.

Foto: Getty Images

Rekordscore bringer Nordqvist i spidsen

19/03 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Senere på året skal Europa forsøge at tilbageerobre Solheim Cup fra amerikanerne, og for at nå det mål, skal Anna Nordqvist være i topform. 

Med sin 13. plads er den 29-årige svensker den bedst placerede europæer på verdensranglisten, og efter en sublim tredje runde i 61 slag ved Bank of Hope Founders Cup er hun godt på vej mod at klatre endnu højere.

Ni birdies og en eagle bragte hende til imponerende -21 efter 54 huller på Wildfire Golf Club i Arizona, og det betyder, hun kan bryde scoringsrekorden på LPGA med en 65'er søndag. 

Selv med chance for at skrive historie er der ingen garanti for sejr, og Nordqvist ved bedre end nogen anden, at man ikke kan tage en sejr for givet, for i den seneste udgave af US Women's Open kæmpede hun sig i omspil om titlen blot for at blive tildelt to slags straf, da et kamera afslørede, hun strejfede nogle få sandkorn ved adressering i en bunker.

Nordqvist har to slag ned til andenpladsen, hvor man finder verdens nummer to, Ariya Jutanugarn, og amerikanske Stacy Lewis. Amerikaneren, en tidligere nummer ét i verden, har vundet 11 gange på LPGA Touren, men den seneste sejr ligger næsten tre år tilbage i tiden. Siden dengang er den dobbelte majorvinder sluttet 13 gange i top-3. 

Skulle Nordqvist snuble, ligger Lydia Ko også på lur til at få første sejr i 2017. Verdens bedste spillede sig frem til syvendepladsen i -16 med en 63'er.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer