Rekordmageren vender tilbage | Golf.dk
Efter at være blevet fyret af Phil Mickelson sidste sommer vender Jim Mackay tilbage til PGA Touren. Men kun for en uge.

Foto: Getty Images

Rekordmageren vender tilbage

11/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For et år siden afleverede Justin Rose fire imponerende scorekort i Sony Open på Hawaii. 66-64-66-64 var resultatet af englænderens arbejdsuge, uden tvivl en imponerende bedrift, men han sluttede syv slag fra sin navnebror Justin Thomas.

Thomas var lige kommet fra sejren i Tournament of Champions og fik med det samme grebet om Sony Open med en 59'er i første runde. På Waialae Country Club var den værste score, Thomas producerede over de fire dage, 65, -5. Den samlede score blev 253, den laveste total nogensinde på PGA Touren.

- Det betød en masse. Det var en ny måde for mig at vinde på. Jeg spillede med et stort forspring og havde muligheden for at slå rekorder. Det var mest af alt bare en uge, hvor jeg var nærmest bevidstløs, tror jeg. Det er ikke ofte i en karriere, at man spiller så godt fire dage i træk. Det var selvfølgelig virkelig sjovt, og det gav bare et kæmpe skud selvtillid at spille så godt med den føring, jeg havde, sagde Thomas onsdag på sit pressemøde.

Selvtilliden blev ikke mindre i løbet af året, hvor den 24-årige amerikaner vandt sin første major og blev kåret til årets spiller. Han har allerede hentet sin første sejr i den nye sæson tilbage i oktober, men spillet var ikke alt for godt sidste uge, hvor han blot sluttede på 22. pladsen ud af 32 deltagere.

De gode minder fra sidste år og en verdensranglisteplacering som nummer fire giver alligevel gode muligheder for, at man vil se Thomas langt fremme i tabellen søndag. Der er dog en ændring på holdet i forhold til rekordsejren. Jimmy Johnson, den faste mand på bag'en, er skadet, og i hans sted træder Jim Mackay, som i 25 år dannede makkerskab med Phil Mickelson. "Bones" var alligevel i nabolaget, da han i sidste uge var banereporter for amerikansk tv, og det er den primære grund til, at det blev netop ham, Thomas spurgte om hjælp. 

Går det ligesom sidste år, er det dog nok nærmere Mackay, der får en hjælpende hånd. Standardproceduren er, at caddien får 10 procent af vinderchecken, og den lyder på 1.080.000 dollars.

Thomas tager hul på turneringen klokken 23.40 sammen med Jason Dufner og Kevin Kisner. Feltet tæller også verdens nummer to, Jordan Spieth.

Du kan følge turneringen på C More Golf.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer