Rekorden der ikke vil falde | Golf.dk
I -18 deler Jordan Spieth rekorden for den laveste vinderscore i The Masters med TIger Woods, men søndag missede han en gylden chance for også at tage banerekorden.

Foto: Getty Images

Rekorden der ikke vil falde

10/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I de senere år er der forsvundet en del tryllestøv fra det magiske nummer 59. Siden 2010 er der produceret fem 59'ere på PGA Touren, mod kun tre i alle tidligere sæsoner. Jim Furyk pressede endda citronen ekstra i 2016 med en 58'er.

Tendensen er den samme i majors. 32 gange i historien er der gået en 63'er, og fem er dem er leveret siden 2016. I sidste års Open Championship præsterede Branden Grace det, som ingen anden golfspiller i historien havde været i stand til, da han brugte 62 slag i en majorrunde.

Det er i sandhed rekordernes tid, men én synes ikke til at røre. 63 slag har været banerekorden på Augusta National siden Nick Price begik bedriften i The Masters 1986. 10 år senere tangerede Greg Norman rekorden, men i de 22 følgende år har ingen været i stand til at måle sig med de to tidligere verdensettere.

Det til trods for, at Augusta National Golf Club i de senere år har præsenteret banen på en måde, der inviterer til birdies, eagles og jubelbrøl. Især hullerne 13 og 15 giver mulighed for at stjæle mange slag fra banen, da par fem-hullerne ofte kan nås med jern i andetslaget.

Det var tilfældet søndag, hvor den 32 år gamle banerekord blev sat under alvorligt pres. 

Første mand til at flirte med et stykke Masters-historie var Paul Casey. Englænderen startede for langt tilbage til på noget tidspunkt at være med i kampen om den grønne jakke, men efter tre birdies på de første ni huller fangede han kameraernes interesse på Amen Corner. På det kanonsvære hul 11 lavede han birdie, det samme blev resultatet på det drilske, korte hul 12, og på hul 13 slog han bolden ind til fire meter og fik sin eagle.

Den 40-årige hoppede tilbage på birdietoget på 14 og 15, og så var han pludselig seks under par for sine seneste fem huller, ni under for runden. -1 på de tre sidste huller ville give Casey en 62'er, men sådan skulle det ikke gå.

På 17 kom han ikke ind-og-i for par fra greenbunkeren, og på hul 18 puttede han tre gange for en bogey, og i stedet for en plads i historiebøgerne måtte Casey nøjes med 65 slag.

Næste mand til at gøre et rekordforsøg var Jordan Spieth, ”The Golden Child”, som har spillet 20 runder på Augusta National og ført efter ni af dem. Søndag jagtede han ikke alene banerekorden, også karrierens anden grønne jakke var i spil.

Spieth lavede birdies på ni af de første 17 huller, og han kunne have været 10 under for runden, hvis ikke et eagleputt fra tre meter på hul 13 var blevet fejllæst en smule. En par på 18. ville give del i banerekorden, mens en birdie ville støde Price og Norman fra tronen efter alle disse år. 

I stedet gik det galt. Banen forsvarede sig i sidste øjeblik, da Speiths drive gennem den smalle korridor af træer fangede en gren og kom til hvile efter 160 meter, langt kort af starten på fairway. Det kostede en bogey og gav en 64'er, otte under par. Med det tabte slag forsvandt chancen for sejren også.

I løbet af de seneste 10 år er The Masters seks gange blevet vundet i -10 eller lavere, og vinderscoren har i gennemsnit været -11,6 i det tidsrum. Fortsætter de grønne jakker med at sætte Augusta National op på samme indtagelige måde i fremtiden, vil der komme flere angreb på banerekorden i de kommende år. Spørgsmålet er, hvor længe længe de puklede greens og fairways kan forsvare sig mod verdenstoppen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer