Regelbrøler koster Nicole slag | Golf.dk

Regelbrøler koster Nicole slag

21/02 - 2016 | Mikkel Ring Christensen

Lydia Ko gjorde, det hun er blevet kendt for at gøre – skrue en fremragende finalerunde sammen, men hvor hun er vant til at løfte et trofæ søndag eftermiddag, måtte hun i ISPS Handa Women's Australian Open nøjes med andenpladsen.

Verdens bedste golfspiller startede dagen et slag fra førstepladsen på The Grange Golf Club West Course, og hun slog sine intentioner om at genvinde titlen fast med tre birdies på de første fem huller. Efter en stribe pars lavede hun tre nye birdies på anden halvdel af runden, men det var ikke nok, og en bogey på sidste hul havde kun kosmetisk betydning.

Japaneren Haru Nomura var delt på førstepladsen, inden hun leverede dagens bedste runde i 65 slag for at nå til 16 under par. Det gav den 23-årige en sejr på tre slag. Nomura var den eneste, som gjorde det bedre end Ko søndag, og derfor kunne den 18-årige New Zealænder ikke være utilfreds med sin andenplads.

- Mit mål var at skyde 67 i dag, og jeg skød 67 og endte et par slag efter, og jeg følte, jeg spillede rigtig solidt. En bogey er selvfølgelig ikke den bedste afslutning, men ud over den spillede jeg rigtig godt, men Haru spillede endnu bedre, sagde Ko, der havde yderligere fire slag ned til Karrie Webb på tredjepladsen.

For Nicole Broch Larsen var spillet godt på fjerde runde, selvom en score i par for en delt 24. plads i -3 ikke afslører det. En del af årsagen er, at sidste års nummer tre på LET fik et slags straf for ikke at kende reglerne. Hun får selv lov til at forklare episoden, som kom til at koste hende 12.000 kroner.

- På hul 8 (par 3) slår jeg i greenbunker fra tee. I mit prøvesving kommer jeg af en eller anden grund til at ramme bolden og tror at jeg bare skal spille videre derfra, med det tællende som et ekstra slag. Så det gør jeg og får den op og i for min bogey. På 9 green, efter min birdie, bliver jeg fortalt at jeg skulle have genplaceret og derfor får et ekstra strafslag, hvilket ændre min score til doublebogey på hul 8 i stedet, skrev hun på Facebook.

Nanna Koerstz Madsen matchede også banens par søndag og sluttede samlet på 54. pladsen i +2.

På den opdaterede LET Order of Merit ligger de to danskere henholdsvis nummer fem og ni.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer