Rasmus Højgaard står alene tilbage | Golf.dk
Rasmus Højgaard blev nummer fire i sin seneste turnering på challengetouren. han er klar til weekenden i Hainan Open, og et nyt topresultat er ikke urealistisk.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard står alene tilbage

18/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ligeså god torsdagen var for Benjamin Poke, ligeså hård og brutal blev fredagen. En tredjeplads i -4 i en af sæsonens store turneringer, Hainan Open, åbnede op for muligheden for at tage et stort spring nærmere top-15 på Road to Oman, hvor han denne uge er nummer 39.

I stedet bliver det sandsynligvis til et fald stillingen for sæsonen. Dagen startede med en bogey, og tre huller senere kom der en doublebogey. Det blev ikke bedre derfra, og da Poke kom i klubhuset, havde han brugt 81 slag. Med sin total i +5 var der fire slag op til cutgrænsen.

Poke er ikke den eneste dansker, som får weekenden fri. Martin Leth Simonsen og Mark Haastrup var allerede langt tilbage efter første runde, og de sluttede begge uden for top-100.

Det efterlader Rasmus Højgaard alene tilbage til at forsvare de danske farver. Første runde på Sanya Luhuitou Golf Club blev spillet i +1, men fredag klatrede den 18-årige nummer 24 på Road to Oman op gennem feltet.

Højgaard kom rundt i 70 slag og bragte sin total for turneringen til -1. Han går ind til tredje runde på en delt 33. plads.

Med et par gode finalerunder kan han nå at blande sig i kampen om sejren, for der er kun seks slag til toppen af stillingen. Ved midtermærket fører en gruppe på syv spillere i -7. Blandt dem finder man Richard Bland, Matthew Jordan og Robin Roussel, som alle har været fremtrædende i 2019 og er i top-15 på pengelisten.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer