Rasmus Højgaard sigter højere: Målet er European Tour | Golf.dk
Målet er European Tour for Rasmus Højgaard.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard sigter højere: Målet er European Tour

08/08 - 2019 | Kasper Ørkild

Da tvillingerne Nicolaj og Rasmus Højgaard i januar skiftede fra amatører til professionelle, var deres erklærede mål at sikre medlemskab på Challenge Tour.

Sidstnævnte Gyttegård-tvilling har dog oppet sine forventninger. I skrivende stund ligger han inden for top-15 på Challenge Tour-pengelisten og indtager en af de pladser, som ved sæsonafslutningen kaster et medlemskab på European Tour af sig.

- Det er målet at slutte i top-15 nu. Det er lidt en anden situation end, da jeg gik i gang med sæsonen. Hvis jeg ikke klarer top-15, så har jeg en chance mere på tourskolen, fortæller Rasmus Højgaard.

Dermed falder øjnene også lidt oftere hen på ranglisten, hvor den 18-årige dansker blander sig i toppen.

- Det fylder mere og mere. Jeg prøver så vidt muligt bare at fokusere på det, som jeg kan kontrollere. Men jeg kigger mere og mere på det. Det er selvfølgelig en drøm at spille European Tour, fortæller han.

Formår Højgaard at indfri en plads på kontinentets bedste tour til den kommende sæson, så starter han sæsonen som 18-årig.

- Det kan godt være for tidligt for andre. Der er eksempler på, at man ikke er mentalt moden nok til det. Men jeg føler, at jeg er klar. Det skræmmer mig ikke.

- Jeg vil helst derud så hurtigt som muligt. Hvis jeg er der næste år, så lærer jeg af den sæson. Hvis jeg så ikke beholder kortet, så falder jeg bare tilbage igen og har fået en masse erfaring. Så jeg føler ikke, at det kan være for tidligt for mit vedkommende, siger han.

Rasmus Højgaard har ikke et kort, som giver ham adgang til turneringerne på Challenge Tour denne sæson. Til gengæld nyder han godt af den såkaldte kategori 3c, der giver adgang til de bedste spillere i top-45, som endnu ikke er kvalificeret til næste turnering.

Dermed bruger ikke han løs af de invitiationer, som Team Made in Denmark og promoter Flemming Astrup har stillet til rådighed.

- Jeg har ligget i den kategori de sidste mange uger, og det bliver jeg nok også ved med. Den bliver jeg bare ved med at spille på. Jeg har snakket med Flemming om, at andre kan få mine invitationer, fordi jeg har den her kategori. Der er ingen grund til at spærre dem for de andre, siger Rasmus Højgaard.

Challenge Tour er halvvejs gennem sæsonen, og det ambitiøse talent håber på at fortsætte udviklingen resten af året.

- Det er gået meget fint i de største dele af turneringerne. Men jeg håber selvfølgelig på, at jeg kan finde lidt bedre spil i næste halvdel af sæsonen, når det virkelig spidser til, slutter Højgaard.

Han spiller sammen med 18 andre danskere med ved Made in Denmark Challenge i Ry. Her kæmper han torsdag for at klare cuttet i den danske Challenge Tour-turnering.

Se hele stillingen her. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer