Rasmus Højgaard sætter fra land i Florida | Golf.dk
Rasmus Højgaard har det sidste par år givet masser af prøver på sit talent. Nu ligger han igen til en topplacering i en international turnering.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard sætter fra land i Florida

29/12 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub er ikke gamle nok til lovligt at købe deres egen champagne til nytårsaften.

Men de er gamle nok til at rejse til USA og sørge for, at Dannebrog vajer højt i et internationalt elitefelt med rigtig mange nationaliteter.

Fredag var det 16-årige Rasmus Højgaard, der med en runde i 68 slag fór frem i feltet. Han er nu på en delt sjetteplads. Dermed overhalede han sin tvilling.

Nicolai Højgaard havde kun en enkelt birdie mod brormands syv, og derfor er han nu på en delt ottendeplads efter en runde i 74 slag. Nicolai Højgaard var ellers helt fremme efter to runder.

Feltets sidste dansker, Rasmus Neergaard-Petersen, er givetvis skuffet efter en 75’er, der sendte ham ned på en 16. plads.

Men det er stadig alle mere end respektable placeringer i et stærkt felt med 58 deltagere fra så godt som alle verdensdele, og hvor der er europæere fra fire forskellige nationer på de første fire pladser.

Alle tre drenge var med til at vinde EM-guld med Danmark i sommer. På Biltmore Golf Course i Coral Gables, Florida kommer de dog næppe øverst på sejrsskamlen. Rasmus Højgaard har nemlig hele otte slag op til hollandske Jerry Ji, som fører i 15 under par.

Turneringen slutter lørdag.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer