Rasmus Højgaard napper sæsonens anden top-10 placering | Golf.dk
Rasmus Højgaard.

Foto: Frank Cilius

Rasmus Højgaard napper sæsonens anden top-10 placering

26/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

4.400 euro fik Rasmus Højgaard for ugens tur til Tjekkiet.  Den nyprofessionelle dansker, som er en del af årets Team Made in Denmark, har spillet tre turneringer på challengetouren, og af dem er en 21. plads hans mest beskedne resultat.  Tidligere på måneden sluttede den 18-årige amatørverdensmester på andenpladsen i Spanien, og i ugens D+D Real Czech Challenge blev det til en delt niendeplads.

Efter fire birdies i løbet af de første 17 huller havde Højgaard kurs mod en fjerdeplads, men en ærgerlig doublebogey på sidste hul kom til at koste dyrt. Søndag brugte Gyttegård-spilleren 69 slag på Kaskáda Golf Resort, og samlet sluttede han 10 under par.

Det var otte slag fra vinderen Ross McGowan. Efter tre 66'ere i træk rundede englænderen ugen af med en runde i 68 slag, og i -18 vandt han med fire slag ned til Ricardo Santos.

I løbet af sine tre turneringer har Højgaard tjent 19.565 euro og er på 11. pladsen på pengelisten. Han er godt på vej mod en fast plads på challengetouren, og måske endda et europatourkort, hvis han kan slutte sæsonen i top-15.

Det samme gælder Mark Haastrup. Den 35-årige dansker fik ikke det store med fra Tjekkiet, men flotte resultater tidligere på foråret betyder, at han er på femtepladsen for sæsonen, når challengetouren nu holder en uges turneringspause.

Haastrup gik fjerde runde et slag over par og sluttede på 37. pladsen i -2. 

Benjamin Poke havde startede turneringen lovende, men to runder over par i weekenden sendte ham ned til 56. pladsen i +2. Herefter er han nummer 57 på pengelisten.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer