Rasmus Højgaard holder sig i top-10 | Golf.dk
Mens Nicolai Højgaard missede cuttet i Made in Denmark, kæmper Rasmus for et topresultat på challengetouren i Tjekkiet.

Foto: Brian Rasmussen

Rasmus Højgaard holder sig i top-10

25/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Glimrende spil over de første 36 huller havde bragt Rasmus Højgaard i førerbold ved D+D Real Czech Challenge, men allerede på lørdagens andet hul blev chancerne for at få hente karrierens første professionelle sejr decimeret kraftigt.

Den 18-årige dansker lavede en triplebogey, og den gjorde ekstra stor skade, da flere af konkurrenterne havde Kaskáda Golf Resort i stramme tøjler og gik runder langt nede i 60'erne.

Selv kæmpede Højgaard sig tilbage. Allerede inden han var halvvejs gennem runden, var amatørverdensmesteren tilbage i par, og med to birdies og en bogey på bagni kom han rundt i 70 slag, -1.

Det gav et fald fra tredjepladsen til nummer ni i -8. Højgaard har stadig mulighed for at opnå fremgang på challengetourens pengeliste, hvor han denne uge er nummer 10. Der er kun tre slag frem til en podieplacering i Tjekkiet.

Helt i toppen rykkede Ross McGowan til -15 med sin tredje 66'er på stribe. Lørdag lavede englænderen ikke en eneste bogey, og han tager et forspring på to slag ned til Daan Huizing med til finalerunden. Hollænderen Huizing var dagens mand. Han lavede birdies på halvdelen af banens huller og skrev under på 63 slag.

Mark Haastrup tog et lille ryk fremad i stillingen med tre birdies, en bogey og en 69'er. Pengelistens nummer fire går ind til søndagens afgørelse på 29. pladsen i -3.

Til gengæld gik det den forkerte vej for Benjamin Poke. En afsluttende doublebogey gav en runde i 74 slag og et fald til 55. pladsen i +1.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer