Rasmus Højgaard alene på tredjepladsen i Tjekkiet | Golf.dk
Rasmus Højgaard har chancer for at hente sin første professionelle sejr denne weekend.

Foto: Mikkel Ring Christensen

Rasmus Højgaard alene på tredjepladsen i Tjekkiet

24/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I 2012 vandt Andreas Hartø D+D Real Czech Challenge med Joachim B. Hansen på andenpladsen. Året efter blev en vis Brooks Koepka nummer syv i turneringen, og i 2017 sejrede den senere vinder af Made in Denmark Julian Suri. Der ligger historie gemt på Golf & Spa Kunětická Hora, men fra i år er den tjekkiske turnering flyttet til Kaskáda Golf Resort.

Der kan der allerede første år blive skrevet et vigtigt kapitel i dansk golfhistorie, for halvvejs gennem turneringen er et af Europas store golfhåb med fremme. Amatørverdensmesteren Rasmus Højgaard har allerede hentet en andenplads på challengetouren, og i weekenden får han en ny chance for at spille med om sejren.

På anden runde spillede den 18-årige fra Gyttegård sig fra en delt 14. plads til tredjepladsen alene. Det gjorde han ved en 66'er, som talte seks birdies og en bogey. Samlet nåede den nyprofessionelle dansker til -7, hvilket er tre slag fra førstepladsen.

Den indtager 37-årige Ross McGowan, som tidligere spillede flere sæsoner på europatouren og i 2009 blev nummer 12 på Order of Merit. Englænderen sluttede dagen med et langt eagleputt og brugte 66 slag for anden dag i træk. Med en samlet score i -10 fører han med to slag ned til franske Robin Roussel.

Højgaard er nummer 10 på pengelisten, hvorfra de 15 bedste opnår forfremmelse til europatouren sidst på året. I 2018 krævede det et stykke over 90.000 euro at nå målet, men det ser ud til, der vil være væsentligt færre turneringer på programmet i år. Uanset hvad det endelige krav bliver, så ville førstepræmien på 32.000 euro bestemt hjælpe Højgaard et stort stykke af vejen.

Da spillerne sendes ud i trebolde lørdag, betyder det, at Højgaard skal i førerbold.

Tre ud af de fem danske deltagere klarede cuttet i par. Benjamin Poke startede dagen side om side med Højgaard, men en runde i par sendte ham tilbage til 28. pladsen i -2. Det er et slag foran Mark Haastrup, som havde en livlig afslutning på sin runde.

Den tidligere europatourspiller var tre slag over par halvvejs gennem sin arbejdsdag, men så fulgte birdies på dagens 10. og 13. hul, inden han sluttede birdie-birdie-bogey-birdie. Samlet gav det 70 slag og et spring frem til 37. pladsen i -1.

Det blev også til 70 slag for Martin Ovesen, men med en total i +1 har han stadig sæsonens første klarede cut til gode på challengetouren. Der bliver heller ikke noget weekendarbejde til Marcus Helligkilde, som gik banen i 75 slag for anden dag i træk.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer