Rahm vinder atter - er nu nummer to i verden | Golf.dk
Jon Rahm vandt i nat. Fra på torsdag forsvarer han sin titel på Torrey Pines.

Foto: Getty Images

Rahm vinder atter - er nu nummer to i verden

22/01 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Der skulle et langt omspil i solnedgang til. Men Jon Rahm har nu vundet to af sine sidste tre turneringer, og er næstbedst på verdensranglisten.

Da Jon Rahm holede ud på sidste hul på La Quintas Stadium Course for en runde i 67 slag kunne han lægge sine tal for ugen sammen og konstatere, at han var 22 under par for fire runder.

Ti minutter senere kunne amerikanske Andrew Landry regne sig frem til præcis samme facit, efter at have holet et putt på tre meter for birdie. Den 30-årige texaner udviste nerver af stål. Han havde netop misset birdieputts på 16. og 17., men på sidste hul rystede han altså ikke på hånden.

Så stod den på omspil på hul 18. Her lagde Rahm straks pres på Landry med et snorlige drive og et andetslag, der stoppede to meter fra hullet. Landry svarede flot igen, men efterlod sig et putt meget lig det, han havde holet kort forinden.

Denne gang missede han den dog højre om, og så havde Rahm et kort putt for sejren. Han trak den venstre om, og så måtte de to tilbage til teestedet.

På andet omspilshul var Andrew Landry ekstremt heldig, Hans drive flirtede med vandet i venstre, men holdt sig tør. Begge spillere fik par og måtte på den igen - denne gang på banens hul 10.

Igen lavede begge par. Først da de igen gik op ad 18 trak Rahm fra. På fjerde omspilshul opnåede han en birdie, som Landry ikke kunne matche. Også selvom Landrys birdieputt var en anelse kortere end Rahms.

76 huller var altså det, der skulle bruges for den 23-årige spanier. Han har nu vundet fire turneringer på mindre end et år. To på PGA Tour og to på europatouren. Det er flere sejre end Jordan Spieth, Hideki Matsuyama, Justin Thomas eller Justin Rose har opnået i samme tidsrum.

Kun Dustin Johnson har vundet mere end Rahm over de sidste 12 måneder, og netop Johnson er nu den eneste, der kan kigge ned på Jon Rahm på verdensranglisten.

Det har været en god uge for Europas bedste. I Abu Dhabi vandt Tommy Fleetwood, mens Rory McIlroy gjorde et flot comeback. I Singapore vandt Sergio Garcia en mindre stærkt besat turnering.

Jon Rahm lagde sig under CareerBuilder Challenge alene i spidsen for turneringen søndag, da han var centimeter fra et hole-in-on på 13. hul.

Andrew Landry indhentede ham godt nok med sin egen birdie på 13., men minutter senere svarede Rahm igen med en birdie på 14., - igen efter et approach til en meters penge - og så var forfølgerne lige vidt.

Jason Kokrak lavede fem birdies i træk på bag-ni, hvorefter han var kun et enkelt slag fra Rahm. På hul 17, som har en ø-green, slog han dog i vandet. På sidste hul måtte han slå to slag fra samme fairwaybunker, og det medvirkede alt sammen til, at han til sidst måtte nøjes med en delt 8. plads.

Så Andrew Landry var alene manden, der kunne holde den store baskers tempo. 30-årige Andrew Landry er nyoprykket fra Web.com Tour, og gjorde opmærksom på sig selv i 2016, da han førte US Open efter første runde. Nu er han med sin andenplads et solidt skridt tættere på at have etableret sig på PGA touren.

John Huh, Adam Hadwin og Martin Piller delte tredjepladsen.

Jon Rahm blev nummer 34 i sidste års CareerBuilder Challenge, da Hudson Swafford vandt. Samme Swafford leverede et respektabelt omend ikke prangende titelforsvar. Han sluttede som nummer 29.

Phil Mickelson missede cuttet. Han er faretruende tæt på at dumpe ud af top-50 i verden. Når det en dag sker, vil det være første gang siden efteråret 1993. Hans uafbrudte, næsten kvarte århundrede i top-50 er en enestående rekord, som ingen andre kommer i nærheden af.

Mickelson er dog til start allerede på torsdag ved Farmers Insurance Open i San Diego, hvor han vil håbe på at rette op på denne uges skuffende resultat.

Den forsvarende mester i næste uge er…. Jon Rahm.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,546,422
 • Unique Visitor:191,525
 • Registered Users:170,191
 • Unregistered Users:31,615
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,597
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.173.209
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,620
  • This week:98,959
  • This month:446,931
  • This year:3,547,210

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk