Rahm slutter året med sejr | Golf.dk

Rahm slutter året med sejr

03/12 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Tre mand gik ind til finalerunden ved Hero World Challenge med del i førstepladsen, men spændingen om sejren var for længst forsvundet, da de nærmede sig 18. green.

John Rahm lavede syv birdies i løbet af søndagen på Albany, og det var ingen nær toppen i stand til at måle sig med. Da Tony Finau lavede doublebogey på hul 14, faldt den sidste udfordrer til titlen.

Rahm startede 2018 med en sejr i CaereerBuilder Challenge på PGA Touren og triumferede hjemme i Open de España i april. Han var også med til at vinde Ryder Cup for Europa – blandt andet med en sejr over Tiger Woods i single – og søndag sluttede han så året med at vinde sin tredje titel i Tigers egen turnering.

- Jeg så denne turnering, da jeg voksede op. Jeg så Tiger vinde den mange gange i træk, og Graeme McDowell og mange andre, og jeg har set, hvad det har gjort for deres karrierer. Jordan Spieth vandt den i 2014 og gik hen og hentede to majors året efter. Så jeg håber, noget lignende kan ske for mig, sagde Rahm efter sejren.

Det er ikke noget urealistisk mål. I 2018 blev han nummer fire i  både The Masters og US PGA Championship.

For sejren modtager Rahm 48 verdensranglistepoint – på trods af at feltet bestod af kun 18 spillere – og de bringer ham frem til nummer seks i verden.

Justin Rose var otte under par i løbet af de sidste 14 huller for en 65'er og det fik englænderen frem til tredjepladsen i -15. Han var et slag fra Tony Finau på andenpladsen, og ét slag fra at generobre førstepladsen i verden.

For turneringens vært var der søndag kun tilbage at spille for at undgå sidstepladsen. Det lykkedes for Woods, selvom han var fire over par efter ni huller. Han nåede tilbage til par, inden en sen bogey resulterede i en 73'er og en samlet score for turneringen i -1. Det var et enkelt slag bedre end Hideki Matsuyama.

Det vides endnu ikke, hvornår Tiger Woods kommer i kamp igen. Han har følt sig slidt efter et travlt program i sensommeren og efteråret, og den eneste turnering, han garanterer at spille - udover majors, er Genesis Open i Los Angeles midt i februar, en anden turnering, Woods er vært for.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer