Rahm og Tiger i fokus ved Farmers Insurance | Golf.dk
Jon Rahm er forsvarende mester ved Farmers Insurance. Du kan følge ham og Tiger Woods på C More Golf.

Foto: Getty Images

Rahm og Tiger i fokus ved Farmers Insurance

25/01 - 2018 | Sponsoreret indhold

Denne artikel er sponsoreret af C More Golf

 

Der har længe været nedtælling til denne uges turnering på PGA Tour. En stor del af den samlede verdenselite er som altid til start, når der skal spilles på den legendariske og udfordrende Torrey Pines, og så er der selvfølgelig Tiger Woods.

Overskriften denne uge er uden tvivl Tiger Woods, men egentlig burde ugens historie rent sportsligt måske nærmere handle om 23-årige Jon Rahm. Rahm er i løbet af halvandet år som professionel klatret op som en imponerende nummer to i verden med sejren i sidste uges CareerBuilder Challenge. De fleste har efterhånden bemærket, at Rahm er et talent udover det sædvanlige, men det begynder at ligne, han måske er meget mere end det. 
Med en sjældent set vindermentalitet krydret med modenhed, en fuld pakke af forskellige golfslag og en glimrende putter, rejser spørgsmålet sig, om det her er en spiller, som rent faktisk kan ende med at dominere på verdensplan inden længe? Man bør stadig huske, at 2017 var Rahms første fulde år på touren, hvor han uden tvivl havde en fantastisk sæson, og det endda med oddsene imod sig. Han spillede primært på baner han ikke kendte. Han var ny i det professionelle spil, og der var hele tiden nye ting at vænne sig til. Der er derfor alt mulig grund til at tro på, at vi kun har set toppen af isbjerget i forhold til Jon Rahms kompetencer.
I denne uge stiller Rahm pudsigt nok op som forsvarende mester, efter at han i 2017 tog sin første professionelle sejr i netop Farmers Insurance Open. En sejr der dengang rykkede Rahm fra nummer 137 til nummer 46 i verden.

På trods af al Rahms succes og nye position som den næstbedste spiller i verden, kan han måske slippe afsted med at gå lidt mere under radaren, end man kunne forvente i denne uge. 

Tiger Woods er igen klar til start, efter vi så glimt af hans evner i Hero World Challenge i starten af december. Nu er det slut med reducerede felter og garanterede verdensranglistepoint og præmiepenge, når han for første gang i et år stiller op i en tællende PGA Tour turnering. Det store spørgsmål er igen – hvad kan man forvente af Tiger? Alle har en mening om emnet og mange eksperter har naturligvis været ude at udtale sig både positivt og negativt om Tiger og hans fremtidige muligheder. 
Hans comeback i Hero World Challenge i december var i den grad opmuntrende. Det allermest opmuntrende var vel nok, at Tiger stadig kunne sætte samme fart i køllen som tidligere, og at han igen lignede en, der havde det sjovt på en golfbane, og vigtigst af alt – uden smerter.
Rekordlisten taler for sig selv. Så hvis fysikken tillader ham at træne og spille nok, er der ingen tvivl om, at Tiger på sigt, er i stand til igen at vinde turneringer, på trods af at dåbsattesten nu siger 42 år. Masser af spillere i 40’erne har vundet turneringer de seneste år, alderen bør dermed ikke være en hæmsko for succes.
Om han igen bliver en faktor i Majors er måske mere tvivlsomt. Jack Nicklaus’ Majorrekord på 18 sejre virker stadig uendeligt langt væk.

Torrey Pines i San Diego danner igen en smuk ramme om Farmers Insurance Open. Både nord og sydbanen skal i brug over de første to runder, hvor nordbanen er den klart nemmeste af de to. Torrey Pines (South) har tidligere været vært for US Open, sidst i 2008 hvor Tiger Woods vandt den sidste af sine ialt 14 Majors. Banen kan være en ordentlig mundfuld, og specielt det kølige januarvejr i Californien kan gøre banen til noget af et bæst. Efter sidste uges birdieshow hvor cuttet efter tre runder lød på hele -8, bliver det dog en forfriskning at se spillere som Justin Rose, Rickie Fowler, Jason Day og ikke mindst Tiger Woods blive udsat for en rigtig test i denne uge.

Tre mulige vindere:

Jon Rahm
Den spanske komet har to sejre og en andenplads i sine seneste tre starter og stiller ovenikøbet op som forsvarende mester i Farmers Insurance Open. Der er derfor alt muligt grund til at tro på, at Jon Rahm bare buldrer videre i denne uge. Den unge spanier må være ved at sprænge i luften af selvtillid, og har dermed en god chance for at finde topniveauet i endnu en uge.

Patrick Cantlay
Patrick Cantlay imponerede mange I hans debutsæson på PGA Tour, hvor han med kun 12 turneringer formåede at slutte som nummer 29 på den samlede FedEx Cup. Cantlay mistede ikke nogen cuts i løbet af 2017, og efter 2017-18 sæsonen kom i gang, tog han ovenikøbet den første sejr i Shriners Hospitals for Children Open i starten af november. Det betyder, at Cantlay fortsat kan spille et mindre antal af turneringer uden nogen form for stress, og dermed spare sin skrøbelige ryg så meget som muligt.
Cantlays stabile spil fra tee til green bør gøre sig godt på Torrey Pines (South).

Tony Finau
Den langtslående og høje amerikaner er stadig en noget overset spiller. Finau sluttede sidste år som nummer 19 på FedEx Cuppen, og har samtidig en flot rekordliste på Torrey Pines. I tre besøg er det blevet til henholdsvis en 24. en 18. og fjerdeplads i turneringen, og han har samtidig en stime gående med 18 klarede cuts i træk.
Tony Finau har vundet én gang tidligere på PGA Tour dog i den mindre prestigefyldte Puerto Rico Open. Den talentfulde amerikaner bør snart tage karrieren skridtet videre og blive en faktor i de helt store turneringer. Farmers Insurance Open kunne meget vel blive den første.

C More Golf viser naturligvis hele Tigers Comeback til golf på allerhøjeste plan i Farmers Insurance Open, og med Featured Groups har man mulighed for at følge ham og en udvalgt skare af turneringens andre stjerner både torsdag og fredag.

Farmers Insurance Open Featured Groups LIVE Aftensending LIVE
Torsdag  17.45 – 01.00 21.00 – 01.00
Fredag 17.45 – 01.00 21.00 – 01.00
Lørdag 17.30 – 01.00 20.00 – 01.00
Søndag 17.30 – 00.30 19.00 – 00.30

Featured Groups:

Torsdag:
Fra Torrey Pines (North) 10. tee
18.30: Rickie Fowler / Xander Schauffele / Patrick Cantlay 
18.40: Phil Mickelson / Justin Rose / Hideki Matsuyama

Bonus dækning fra Torrey Pines (South)
19.40: Tiger Woods / Patrick Reed / Charley Hoffman 

Fredag:
Fra Torrey Pines (North) 10. tee
18.20: Jon Rahm / Brandt Snedeker / Jason Day
18.30: Tiger Woods / Patrick Reed / Charley Hoffman 

 

 
Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,251,399
 • Unique Visitor:145,999
 • Registered Users:162,272
 • Unregistered Users:31,161
 • Blocked Users:12,417
 • Published Nodes:15,830
 • Unpublished Nodes:302
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.232.96.22
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,741
  • This week:72,914
  • This month:290,911
  • This year:2,251,833

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk