Rahm og Fleetwood triumferer i Dubai | Golf.dk
Jon Rahm vandt turneringen og Tommy Fleetwood Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Rahm og Fleetwood triumferer i Dubai

19/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Fire europæere er i top-10 på verdensranglisten, men to af dem var fraværende til sæsonfinalen, DP World Tour Championship. Med en så storladen titel er der en hel del at leve op til, men det skulle vise sig, at Rory McIlroy og Henrik Stenson, vinderne af fire ud af de seneste fem udgaver, ikke var spor savnet, da der blev bundet sløjfe om sæsonen. 2017 blev den bedste af de indtil videre ni udgaver af turneringen.

Tre spillere startede ugen med mulighed for at vinde Race to Dubai, og alle tre havde en chance søndag:

Sergio Garcia havde brug for en sejr, mens de to konkurrenter til titlen ikke måtte slutte alt for nær toppen. Ved ugens start vurderede spanieren selv sine chancer til to procent. Alligevel var det lige ved at lykkes.

Tommy Fleetwood, den førende på Race to Dubai, startede dagen på fjerdepladsen, men med en 74'er dumpede han ned til nummer 21 og åbnede døren på vid gab.

Garcia gjorde sit bedste, og efter otte birdies i løbet af runden gik han på 18. tee med del i førstepladsen. Og lavede dagens eneste bogey. Dermed var indehaveren af den grønne jakke ude af spillet.

Justin Rose gik efter sin tredje sejr på stribe, og den 37-årige englænder virkede ustoppelig, da han lavede dagens fjerde birdie på hul syv og nåede til det, der skulle vise sig at blive vinderscoren. Men ligesom man kunne begynde at overveje, om Rose i virkeligheden hørte til blandt guderne, viste de menneskelige fejl sig.

Med bogeys på hul 12, 14 og 16 mistede han ikke alene grebet om DP World Tour Championship, også drømmen om at vinde Race to Dubai for anden gang forduftede. En birdie på hul 18 var nok til at sende Rose op på siden af Garcia på fjerdepladsen i -17, men Race to Dubai blev vundet af Fleetwood.

Den anden konkurrence, kampen om de 1.175.000 euro og turneringssejren gik til Jon Rahm. Den 23-årige spanier blev kåret til Rookie of the Year i starten af ugen, og han kvitterede med en 67'er og sejren i -19, et slag foran Shane Lowry og Kiradech Aphibarnrat.

Rahm er nummer fem i verden, den bedst placerede europæer, og han har endnu ikke været professionel i halvandet år. Rahm vandt på Torrey Pines, Irish Open, og i Dubai sikrede han årets tredje kæmpe triumf.

- Det føles utroligt. Det er svært at begribe. Der kommer nok til at gå et par uger, før det går op for mig, hvad jeg har gjort i år. 

- Der var et par gange under runden, hvor jeg troede, det ville blive umuligt at fange Justin Rose - specielt med den forni han gik – men jeg er stolt af den måde, jeg håndterede tingene; jeg kæmpede for at lave par på et par huller og udnyttede et par muligheder på bagni, og jeg er bare glad for at stå her som vinder af sæsonens sidste turnering, sagde Rahm til europatouren.

Danskerne spillede mere beskedne roller. Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen delte 36. pladsen i -6, mens Lucas Bjerregaard sluttede delt sidst i det 60 mand store felt.

Link til resultatet

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer