Race to Dubai afgjort på sidste hul | Golf.dk
Jon Rahm vandt DP World Tour Championship og Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Race to Dubai afgjort på sidste hul

24/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Sæson 2019 på europatouren blev afsluttet med et brag. Bernd Wiesberger startede DP World Tour Championship som nummer et på Race to Dubai, men i løbet af ugen nåede både Tommy Fleetwood og Jon Rahm at spille sig i en position til at vinde samlet. 

Det var den 25-årige spanier, som gik ind til finaledagen på en delt førsteplads med Mike Lorenzo-Vera, men Fleetwood havde ikke kastet håndklædet i ringen, selvom han startede dagen fire slag efter.

Lorenzo-Vera fik ikke tingene til at ske tidligt på runden. Franskmanden kæmpede ihærdigt og fik spillet sig to under for dagen og 17 under par samlet. Det var ikke nok. Kampen om sejren kom til at stå mellem verdens nummer fem og 10.

Fleetwood, nummer 10, var to under par halvvejs gennem runden, og derfra satte han en stor slutspurt ind. Han rullede et par lange putts, og på 18. pitchede han ind til en sikker birdie. Den gav en runde syv under par, og den bragte ham op på en delt førsteplads med Rahm i -18.

Spanieren var startet som lyn og torden med fem birdies i løbet af de første syv huller, men han spillede de næste otte i +2. På 18. hul ramte Rahm greenbunkeren i to slag, og med det hele på spil – sejren i DP World Tour Championship, førstepræmien på tre millioner dollars og den samlede sejr i Race to Dubai - slog han et drømmeslag og gav sig selv et simpelt putt for sejren.

- Jeg føler, jeg kommer til at græde. Det var så meget op og ned i dag, sagde Rahm lige efter sejren var en realitet.

Det er anden gang, han vinder DP World Tour Championship. Titlen er hans sjette på europatouren, og når verdensranglisten opdateres, vil kun Brooks Koepka og Rory McIlroy være over spanieren.

-  Det er svært at tro på. Svært at tro nogle af de ting, jeg har opnået, sagde en tydeligt rørt Rahm.

Det blev til en delt 36. plads for Danmarks eneste deltager. Joachim B. Hansen fik birdies på 14., 16. og 18 hul og kom rundt i par i sæsonens sidste runde. Han sluttede turneringen i -1 og blev nummer 49 på Race to Dubai. 

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer