Putteren svigtede i Joachims jagt på sejren | Golf.dk
Joachim B. Hansen hentede sæsonens første top-10 placering med fire runders imponerende langt spil i Oman.

Foto: Getty Images

Putteren svigtede i Joachims jagt på sejren

03/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Den danske triumf udeblev i Oman. Joachim B. Hansen gik ind til finalerunden på tredjepladsen, og efter få huller fandt han sig selv alene i front. Den 28-årige fra Hillerød lavede bogey på Al Mouj Golfs andet hul, men fire huller senere havde han tre birdies og var fri af alle konkurenterne i toppen af stillingen ved Oman Open.

På det tidspunkt var Hansen otte under par samlet. Vinderscoren skulle vise sig at blive -7.

Putteren var problembarnet under finalerunden. Hansen producerede en masse positive og aggressive sving i den drilske vind, men på greens var der dømt hulkanter og lige ved og næsten. Han var tilbage i par for runden efter 11 huller, men på det nemme par fem hul 12. to-puttede han for en simpel birdie.

Det gav ham del i førstepladsen med seks huller igen, og selvom et skidt indspil på 14. hul kostede en bogey, var Hansen med i opløbet til det sidste.

Clément Sordet var syv under par, indtil et tre-putt på 18. hul. Fabrizio Zanotti var syv under, indtil en doublebogey – hans tredje under fjerde runde – på 16. hul. Da Peter Hanson havde brug for en birdie, tre-puttede han for bogey på hul 15 og spillede sig ud af kampen om sejren. Flere var med i opløbet.

Maximilian Kieffer var alene i front, indtil han tog sit slag mod green tykt på hul 17 og lavede bogey. Det var en invitation til medspillerne i førerbolden, og mens Hansen ikke formåede at finde koppen fra fringen bag green, så konverterede Kurt Kitayama sit putt for birdie og byttede plads med Kieffer i toppen.

Halsende ét slag efter med ét hul at spille blæste Hansen til angreb på 18. tee, men det sats lykkedes ikke, og han kunne se titeldrømmene forsvinde, da bolden fadede ud i hazarden højre om fairway. Han gav sig selv et putt for par og del i andenpladsen, men karakteristisk for runden var marginalerne imod. Forsøget havde retning mod midten af hullet, men bolden stoppede få centimeter kort.

Derfor blev det en finalerunde i 73 slag og en delt sjetteplads i -5. det gav 46.125 euro og et spring frem til 47. pladsen på Race to Dubai.

Kitayama slog sikkert på green i to slag og fik uden problemer den par, der udløste sejren. 70 slag rakte til en total i -7, et slag bedre end Jorge Campillo, Sordét, Zanotti og Kieffer.

Kitayama spillede sig på europatouren gennem Q-School i november. Han har kun deltaget i 11 turneringer på højeste niveau, men allerede er det blevet til to titler for den 26-årige. Der er spillet 12 turneringer tællende til europatouren 2019. Amerikanere har vundet halvdelen.

Der er masser af positive ting at tage med videre fra Oman, men Hansen vil uden tvivl være skuffet over resultatet. I 2018 viste han sin evne til at vinde professionelle turneringer, og han har uden tvivl niveau til at spille med om flere titler i løbet af sæsonen.

Den anden danske finalist fik også et glimrende resultat ud af ugens arbejde. Jeff Winther var uden for cutgrænsen efter første runde, men derfra arbejde han sig stille og roligt op gennem feltet. Han lavede to birdies på de sidste fem huller for en runde i 71 slag og en samlet score i -2. 

Da det sidste slag var slået, gav det en delt 12. plads. Den indsats får han 23.293 euro for. Det er vigtige penge, der bringer Winther fra 126. pladsen på Race to Dubai til nummer 93.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer