Putteren lyner for verdens nummer 257 | Golf.dk
I de senere år har Graeme McDowell sjældent haft en sen teetid i weekenden. Søndag bliver han sendt ud i førerbold.

Foto: Getty Images

Putteren lyner for verdens nummer 257

31/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Graeme McDowell er kun 39 år. Han er for ung til at være færdig med at spille golf på højt niveau, og det ser ud til at være gået op for nordireren denne uge i Corales Puntacana Resort & Club Championship.

Det er ikke der – på Corales Golf Club i Den Dominikanske Republik – han helst ville være, men når man kun har leveret to top-10 placeringer i løbet af de seneste to år, rækker det ikke til adgang i World Golf Championships.

McDowell vandt sin seneste turnering tilbage i 2015, og siden er han dumpet ned nummer 257 på verdensranglisten. Det er hans dårligste placering siden 2004, men efter nogle magre år kan ugens lille PGA Tour-turnering måske komme til at markere et vendepunkt for den tidligere vinder af US Open.

McDowells US Open blev vundet på Pebble Beach, og der skal årets udgave også spilles. Derfor ville det være stort – her få månder inden gensynet – at finde noget form og vinde en turnering. 

Det så ikke ud til, at McDowell skulle spille nogen væsentlig rolle efter en 73'er under åbningsrunden, men både fredag og lørdag kom han rundt i 64 slag.

Det blev til 10 birdies på tredje runde, og scoren i -8 bragte ham helt til tops i stillingen med en total i -15.

Det var med putteren, McDowell eksellerede lørdag. På hver af de 15 første huller brugte han kun ét putt.

Han fører med et enkelt slag ned til Chris Stroud, mens den meget talentfulde sydkoreaner Sungjae Im deler tredjepladsen med Aaron Badeley i -13.

Med udsigt til at gøre en ende på tre et halvt års sejrstørke sagde den førende dette til PGA Touren:

- Jeg har brug for at gå ud og forsøge at spillle godt i morgen. Min caddie siger til mig, at jeg på et eller andet tidspunkt vil blive træt af at lave ulykker. Jeg nyder at være med i kampen om sejren.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer