Pulserende finale afgør PGA Championship | Golf.dk
Justin Thomas blev den ottende førstegangsvinder af en major ud af de seneste ni.

Foto: Getty Images

Pulserende finale afgør PGA Championship

14/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Selv med fire sejre på PGA Touren har Justin Thomas haft svært ved at kaste megen skygge. Ikke sært, når man kigger på den 24-årige amerikaners spinkle krop, men det er i højere grad venskabet med fænomenet Jordan Spieth, der har placeret Thomas i en parentes trods imponerende bedrifter i en ung alder.

Golf post-Tiger Woods er blevet forkælet med en stribe stortalenter i 20'erne, og i det selskab har der kun været plads til at sætte Thomas fra Kentucky i en parentes. Ikke længere. Den aggressivt svingende og altid risikovillige nummer 14 i verden har skrevet sig ind i PGA Championships annaler. Med en score i -8 vandt han den 99. udgave.    

Thomas startede finalerunden på fjerdepladsen, to slag fra den førende Kevin Kisner, og det så ikke ud til, han skule komme nærmere sin første major, da han lagde ud med at misse green på Quail Hollows første hul, tage bolden tyndt ud af greenbunkeren blot for at finde en ny sandkasse. Derfra gav han sig selv et putt på små fire meter for bogey, mens spillemakkeren Hideki Matsuyama havde mindre end to meter for birdie. Thomas fandt hullet, mens Matsuyama missede sin chance for at lægge sig på førstepladsen.

De to skulle komme til at kæmpe om førstepladsen dagen igennem, men de var langtfra de eneste. Louis Oosthuizen, den eneste i toppen som tidligere havde smagt en majorsejrs sødme, lå på lur hele dagen igennem og spillede sig for alvor ind i kampen med en eagle på 30 meter fra fringen på hul 15.

Francesco Molinari, altid opererende under radaren, startede dagen fem slag fra fronten, men to birdies på de første ni gav et godt udgangspunkt, og med fire birdies fra hul 11 til 15 spillede han sig op på en delt førsteplads i -7. Han blev førende mand i klubhuset i -6 efter at have navigeret de krævende tre afslutningshuller - der tilsammen har fået det trættende kaldenavn ”the Green Mile” på trods af, de tilsammen måler lige over en kilometer - i +1.

Patrick Reed, en selvudnævnt top-5 spiller i verden, som blot har havde et enkelt top-5 resultat i 2017, og aldrig tidligere havde leveret et top-10 resultat i en major, var fem under par for dagen, syv under par for turneringen, inden hans chip på hul 18 havde for meget spin og kostede en bogey.

På papiret var førerbolden med Kevin Kisner og Chris Stroud de mindste fisk i andedammen. Stroud kvalificerede sig med en sejr i den lille Barracuda Championship for en uge siden, hans første sejr på PGA Touren, og han red på en bølge af taknemmelighed og zen gennem turneringen. 

Den tilgang rakte præcis 64 huller, hvorefter virkeligheden ramte texaneren. I løbet af de otte afgørende huller spillede Stroud sig fra -7 til -2 og en niendeplads.

Matsuyama, Japans kommende første majorvinder, må vente på forløsningen lidt endnu. Efter at være nået til -7 på de første ni huller tog han hul på en følelsesmæssig rutschetur i løbet af de afgørende timer. Det var lige før, man kunne spore en reaktion i den normalt så cool 25-åriges ansigt.

En birdie på hul 10 blev fulgt op med tre bogeys, hvorefter alt var tabt. Men alt var ikke tabt. Birdies på hul 14 og 15 gav håb til Matsuyama og hele Japan, der allerede var stået op til en ny dag, da afgørelsen skulle falde. Der ventede skuffelse til morgentofuen, for de tre sidste huller kostede to bogeys og et fald til en delt femteplads i -5.

Der var betydning i første hul. Justin Thomas traf en dårlig beslutning fra tee, og derfra slog han tre dårlige slag i træk. Alligevel slap han af sted med en bogey. Det er sådan, man vinder turneringer- det er sådan man vinder sin første major.

Det var ikke sidste gang, heldet skulle tilsmile Thomas. En tredjedel inde i runden var han +1, men derfra strikkede han fem birdies sammen, inden en nervøs, hjertebankende bogey på hul 18. Undervejs så han et putt hænge på hulkanten tænke sig om i flere sekunder, inden bolden besluttede sig for at adlyde tyngdekraftens love.

Med vand kort og i venstre havde arrangørerne plantet flaget i den mest dramatiske del af green på hul 17, men Thomas havde modet, evnerne, koldblodigheden til at slå efter flaget og hente en velfortjent birdie.

Efter at have skrevet under på sin runde i 68 slag og en samlet score i -8, var sejren stadig ikke garanteret. Kisner stod i fairway på hul 18 og havde brug for en eagle på banens sværeste hul for at fremtvinge omspil. Da bolden  hookede, ramte vandløbet venstre om green og blev skyllet tilbage af strømmen var sejren i hus.

Link til leaderboardet. 

User Comments:

 • det kan gøres bedre ,)

  14/08 - 2017 | John Folsach Hansen

  Ja undskyld mig......men indlægget er altså meget rodet. Det vil være en god ide at andre læser korrektur inden det bliver lagt op.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,617,713
 • Unique Visitor:125,112
 • Registered Users:160,733
 • Unregistered Users:31,218
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,518
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:100.24.113.182
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,003
  • This week:101,367
  • This month:387,959
  • This year:1,618,034

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk