Projekt venlig rough i Herning | Golf.dk
Tre forsøgsområder i Herning Golfklub skal forsøge at give svaret på om andre plejemetoder kan ændre både natur- og spiloplevelse for golfspillerne.

Projekt venlig rough i Herning

24/04 - 2019 | Thomas Hoffmann Jepsen og Henrik Søe

I Herning Golfklub arbejder greenkeeperne hver dag året rundt for at præsentere en så god, spændende og flot bane som muligt. Men hvad er en god, spændende og flot golfbane egentlig?

Fra DGU’s analyseredskab “Golfspilleren i Centrum” ved man, at kvaliteten af greens er kritisk op til et vist niveau – de skal være ensartede, have en passende hastighed og bolden skal rulle godt. Men fra andre undersøgelser ved man, at det næstvigtigste for golfspilleren er oplevelsen af naturen.

I Herning Golfklub har man med afsæt i naturoplevelsen valgt i samarbejde med Dansk Golf Union at deltage i STERF-projektet ”From dense swards to biodiverse roughs” - eller oversat til dansk: “Fra tæt græs til åben rough med høj biodiversitet”.

I korte træk handler forsøget om at skabe mere lysåbne roughs, hvor det er lettere for golfspilleren at finde sin bold og ikke mindst slå den videre – noget, som rammer lige ind i den flow-problematik, som mange golfklubber oplever. Samtidig skal forsøget også afdække mulighederne for at skabe mere og bedre natur.

For at opnå den nødvendige viden tester man i forsøget forskellige plejemetoder for at undersøge, hvor stor indflydelse de har på roughens tæthed. Herudover sår man vilde engblomster ud i nogle af forsøgsparcellerne. Dels for at forskønne naturoplevelsen for golfspilleren, men også for at skabe levesteder for vores truede bier. Den tre-årige forsøgsperiode slutter i 2020, og der er små tegn på, at visse plejemetoder har en effekt.

- De tre forsøgsparceller klippes forskelligt og det ser ud til, at der en lavere græsproduktion i de parceller, som klippes med fingerklipper én gang om året med opsamling kontra den kontrolparcel, som klippes to gange om året med rotorklipper og hvor afklippet bliver liggende. Den sidste metode er den mest normale plejemetode i mange nordiske klubber, siger Dansk Golf Unions banekonsulent Thomas Hoffmann Jepsen, der understreger, at det stadig er for tidligt at drage endelige konklusioner.

For at teste hvorvidt de nye plejemetoder har nogen effekt på roughens spillevenlighed, undersøger man før og efter projektets løbetid, hvor lang tid det tager for en spiller at finde en bold i de forskellige parceller, ligesom spilleren skal slå til bolden mod green fra findestedet og angive, hvor svært slaget var.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer