Profiler misser cuttet på Hawaii | Golf.dk

Profiler misser cuttet på Hawaii

11/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Måske var det tømmermænd fra sidste uges sejr, der påvirkede Justin Thomas. Den 26-årige amerikaner har gennem karrieren haft enorm succes på Hawaii, og som den eneste spiller fra verdens top-10, var han blandt de åbenlyse favoritter til at løbe med sejren i Sony Open. Det kommer ikke til at ske, og i stedet får verdens nummer fire fri i weekenden.

Under krævende forhold med masser af vind skulle der en score i +1 til at klare cuttet. Thomas var to slag over par efter første runde, og to doublebogeys i løbet af fredagens arbejde gjorde opgaven for at spille sig ind i varmen tæt på umulig. Han sluttede af med birdies på tre af de sidste seks huller, men det rakte kun til en 71'er og en samlet score i +3 på Waialae Country Club.

- Jeg eksekverede bare ikke. Altså, det er  virkelig, virkelig svært derude. Men jeg spillede fint. Jeg spillede godt nok til at være fire- eller fem under par og helt med fremme, sagde Thomas efter runden.

Han var ikke den eneste spiller fra verdenstoppen, som blev sorteret fra halvvejs gennem turneringen. Patrick Reed, nummer 11 i verden, sluttede i samme score, og nummer 24, Matt Kuchar, sluttede et slag fra cuttet.

Selv uden nogle af feltets største profiler er der en interessant weekend i vente, primært på grund af, hvor kompakt toppen af stillingen er. Kun et enkelt slag skiller de første 11 navne på leaderboardet.

Brendan Steele og Cameron Davis fører an efter runder i 66 slag, som bragte dem til -6. Blandt de ni forfølgere i -5 finder man Keegan Bradley og Collin Morikawa, som førte efter første runde.

Morikawa var to slag over par efter 16 huller, men to afsluttende birdies gav en runde i par. Derfor har det 22-årige talent stadig alle muligheder for at vinde sin anden turnering på PGA Touren.

- Det var en middelmådig dag. Jeg ville selvfølgelig ønske, jeg kunne tage et stort forspring med videre fra i dag, men sådan er golf. Jeg har to dage endnu. Spillet føles godt. Jeg skal bare lige have lidt styr på driveren og så tage det derfra, sagde Morikawa.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer