Pro'en i Simon's har trodset modgang og er klar til Shipco Masters | Golf.dk
Lars Løgstrup er en stor del af Simon's Golf Clubs historie.

Foto: Bent Stenderup

Pro'en i Simon's har trodset modgang og er klar til Shipco Masters

17/05 - 2018 | Bent Stenderup

Når den 55-årige golfpro i Simon’s Golf Club, Lars Løgstrup, kendt som Kløver i det meste af Golfdanmark, fra 1.- 3. juni tee’er ud i det stærkeste seniorfelt til dato på dansk jord, vil både han og et formentligt talstærkt publikum opleve ikke så lidt af historiens vingesus på banen i Kvistgård.

At det blev golfen, som for alvor fik tag i kløver, er lidt af en tilfældighed. Når man som ung sportsudøver besidder et talent himmelhøjt over gennemsnittet, så mættes éns nysgerrighed først, når man har prøvet det meste. Og Kløver har virkelig prøvet det meste. Fodbold, badminton, basketball, atletik, cykling og alpint skiløb er nogle af de vigtigste discipliner på hans vej mod den ultimative udfordring. Men først på golfbanen faldt alle brikkerne endeligt på plads.

Kløver er Helsingør-dreng, og i 1986 blev han klubmester i HGC, som dén gang på herresiden var én af Danmarks klart stærkeste golfklubber med velkendte navne som Anders Sørensen, Jacob Rasmussen, Christian Post, Axel Krag og Bjørn Nørgård. Niveauet var højt og ambitionen for de dygtige unge var helt klart at gøre golfen til en levevej. Kløver turnede pro i 1990, samme år som Anders Sørensen slog igennem på den internationale scene ved World Cup i Orlando, hvor han kun blev overgået af den navnkundige Payne Stewart.

Inspirationen til livet som playing pro kom i høj grad også fra Ole Eskildsen og René Michelsen, senere fra Steen Tinning, og i tredje fase fra Henrik Bergqvist, Jacob Rasmussen og Chr. Post. Pro-Am’s i ind- og udland var i starten en del af brødet. Senere hen spillede Kløver på den svenske tour samt på Asian Tour.

I 1994, netop restitueret efter en sprængt achillessene (badminton !), opnåede han på Challengetouren en flot 2. plads i SIAB Open på Söderåsen, kun overgået af Europa Tour spilleren Per Haugsrud. Checken dén gang lød på 38.000 svenske kroner.

Kløver blev tilknyttet Simons GC i indvielsesåret 1993, hvorefter han blev fastansat i 1994. Han blev PGA uddannet træner i 1996 og vandt DM for Teaching Pros i 1997. Herefter helligede han sig trænergerningen og sin enorme dedikation til den fortsatte udvikling af Simon’s GC fra åben landbrugsjord til indlands parkbane. Ikke mange træer på de nuværende A og B sløjfer er gennem årene skudt op uden Kløvers velsignelse. Kløver er stærkt visuelt orienteret og hylder princippet: øjet må ikke blive træt, og det er et faktum, at mange baneejere og baneansvarlige lytter til hans gode råd.  

Gode råd er det også blevet til for Simon’s Golf Clubs medlemmer, som er så heldige at kunne hente inspiration og få finpudset deres færdigheder hos et trænerteam, som selv elsker spillet. James Petts og Kløvers fornemste opgave er og har altid været at levere kvalificeret undervisning og få det enkelte klubmedlem til også at elske golfspillet, banen og klublivet. Golfdoktor og lommepsykolog er en meget rammende Nyholm-bemærkning, som Kløver kan nikke genkendende til. Billedsproget florerer vildt i trænerbranchen, hvor sammenligninger og eksempler ofte hentes i andre sportsgrene.

Senior golflivet har langtfra været misundelsesværdigt for Kløver, som i starten af sin professionelle løbebane viste lovende takter på Challenge Tour og Asian Tour. Halvtreds år gammel gennemgik Kløver en hofteoperation med efterfølgende grundig genoptræning. Allerede det følgende år blev han ramt af den meget sjældne GBS, Guillain-Barré Syndrom, en akut opstået nervebetændelse, som især rammer de nederste lemmer med lammelser til følge. Den kendte fodboldspiller Morten Wieghorst har været plaget af samme syndrom, som kun kan bekæmpes via meget intens, ihærdig og langvarig genoptræning. Først i 2017 kunne Kløver genoptage sit golfspil på et for ham tilfredsstillende niveau. På den danske seniortur opnåede han således placeringer som no. 4 og no.1. Også cykeltræning har vist sig nyttig for Lars, som nyder hvert et lille fremskridt og ser frem til flere store oplevelser i dén klub, han har været tilknyttet de sidste 25 år.  

Kløver har stadig spillemæssige ambitioner. Som klubpro oplever han, at en seniorkarriere er parret med et nyt og ændret livssyn. Han har store forventninger til klubbens divisionshold, til coaching og til talentudvikling. Simon’s seniorhold befinder sig i den øverste top herhjemme, og Kløver nyder det høje niveau; han elsker at konkurrere og overvejer seriøst at spille kvalifikation til årets British Open.

2018 er året, hvor Simon’s GC fejrer sit 25. år og og det markeres bl.a. med Shipco Masters, en afdeling af Staysure Tour, hvor det eksklusive felt endvidere har givet plads til én af de bedste kvindelige spillere gennem tiderne, 54 årige Dame Laura Davies, der hermed vil skabe historie. Den tidligere verdensetter vil deltage på lige fod og spille fra samme tee, som de mandlige legender fra Staysure Tour, når Shipco Masters løber af stablen. Fra Sverige kommer velkendte navne som Forsbrand, Sandelin og Magnus Persson, fra Tyskland Sven Strüver, fra Italien Costantino Rocca, og fra Storbritannien /Irland kommer Barry Lane, Phillip Price, Ronan Rafferty, Carl Mason, Gary Orr, Eamon Darcy og Philip Walton, alle tidligere storspillere.

Med en præmiesum på 2.6 mio. kr og en førstepræmie på omkring 400.000 kr er der lagt op til noget ganske ekstraordinært fra den 1.- 3. juni på Simon’s Golf Club ved Nybogård mellem Kvistgård og Humlebæk, og det samme kan man håbe, at Simon’s Golf Clubs egen Kløver vil være i stand til, når han, med et fuldt fortjent wild card i lommen, tager kampen op mod Woosie, Monty, McGinley, Olazabal  og alle de andre store kanoner. En top-30 placering vil være klart godkendt - når Kløver lige at indskyde.

 

User Comments:

  • Shipco Masters

    17/05 - 2018 | Erik Kaaber

    Også vores PRO I s Skovbo Golfkub har kvalificeret sig til turneringen, medlemmerne hepper på Søren Telling

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer