Pressede danskere taber terræn til toppen | Golf.dk
37 af de 88 deltagere formåede ikke at bryde 80 slag fredag. Smilla Sønderby var en af de mange, som havde det svært.

Foto: Rasmus Baaner

Pressede danskere taber terræn til toppen

01/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

På en krævende fredag i det portugisiske havde de fem danske deltagere svært ved at holde sammen på scoren. Tre startede dagen med realistiske chancer for at spille med om podieplaceringerne i Portuguese International Ladies Amateur Championship, men 18 huller senere er chancerne næsten løbet helt ud i sandet.

Amalie Leth-Nissen og Smilla Sønderby gik ind til tredje runde på femtepladsen i -2, men begge dumpede langt ned i stillingen. Værst gik det Sønderby, som havde lavet birdies på stribe i løbet af de første 36 huller. Fredag bleev det kun til en enkelt, og i stedet blev det til flere tårnhøje scores. 6, 7 og 9 stod der ud for tre Sønderbys huller på Montado Golf Club.

Samlet brugte hun 84 slag og faldt ned til 32. pladsen i +10. Leth-Nissen holdt sig i 70'erne, men kun lige akkurat. Den 14-årige, lavede en birdie, seks bogeys og en doublebogey og skrev under på 79 slag. Samlet er hun på 15. pladsen i fem over par, og det er otte slag fra Isobel Wardle og Lucie Malchirand på førstepladsen i -3. Leth-Nissen har syv slag op til tredjepladsen med 18 huller igen.

Fie Olsen går ind til finalerunden på 28. pladsen. Hun brugte 80 slag og er samlet ni over par.

De to øvrige danske deltagere faldt for cuttet. Kun top-40 klarede sig videre i en score i +11 eller bedre. Louise Markvardsen var tre slag fra at opfylde det krav. Hun gik en 77'er og blev delt nummer 51. I +15 fik Sofie Kibsgaard en 56. plads. Hun brugte 78 slag fredag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer