Pragtafslutning giver Woodland to slags forspring i US Open | Golf.dk
Gary Woodland spillede en fejlfri anden runde og tager et forspring på to slag med sig til weekenden i US Open.

Foto: Getty Images

Pragtafslutning giver Woodland to slags forspring i US Open

15/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Gary Woodland spillede sin første major i 2009. Siden er det blevet til 30 starter i golfens fire største mesterskaber, men indtil PGA Championship 2018, havde amerikaneren aldrig prøvet at slutte i top-10. Det blev til en sjetteplads, og da samme major blev spillet ni måneder senere, sneg 35-årige Woodland sig igen ind i blandt de 10 bedste.

Vi har at gøre med et omnipotent talent, som dramatisk har underpræsteteret med sine tre sejre på PGA Touren, men måske er tiden moden til at tage det næste skridt i karrieren – til at vinde en major og blive del af golfhistorien for evigt.

At dømme ud fra fredagens arbejde, er han godt på vej i US Open. Justin Rose havde tidligere på dagen sat barren i -7 for de første 36 huller på Pebble Beach, en score resten af feltet havde store problemer med at matche, men sent på dagen accelererede Woodland. Han lavede tre birdies i løbet af de første 10 huller og noterede tre mere i løbet af de sidste fem. Han fik en ekstraordinær afslutning på sin runde på niende hul, da han sænkede et birdieputt fra 15 meter.

- Den på sidste hul var bare en bonus. Jeg slog et smukt drive. Jeg var i et tørvehul, et ret dybt et af slagsen. Vi var lidt i tvivl om, hvad vi skulle gøre. Vi endte med at prøve at tage lidt mindre jern, slå hårdt til den og spille sikkert ud til højre. Og det var rart at slå den i hul, sagde Woodland på sit pressemøde efter runden.

Det gav en bogeyfri 65'er og en tangering af Justin Roses bedste runde i turneringen. Med den nåede han til -9 og tager et forspring på to slag med sig til weekenden.

Det kan der blive brug for. Majors er altid svære at vinde – med mindre man hedder Brooks Koepka – og især når der er en parade af tunge drenge oppe nær toppen af stillingen:

Louis Oosthuizen har det med at finde sit bedste spil frem i majors. Han vandt The Open tilbage i 2010, og siden har han præsteret et Grand Slam af andenpladser. Han brugte 70 slag fredag, lavede kun fire pars, ingen på de sidste ni, og nåede til -6 samlet for at indtage tredjepladsen alene, et slag efter Rose.

Samme score nåede Rory McIlroy til, men han blev overaggressiv i slagene mod green på 13. og 14. hul, hvilket kostede tre tabte slag. Nordireren svarede igen med to birdies i træk og indleder weekenden på en delt fjerdeplads med Aaron Wise i -5.

Koepka. Selv med en meget beskeden puttestatistik er han fire under par og har mulighed for at fuldende sit hattrick af US Open-titler. En sejr vil være hans femte major ud af de seneste ni, han har deltaget i. Koepka deler sjettepladsen med Matt Kuchar, Matt Wallace, Chez Reavie og Chesson Hadley.

Adam Scott er blevet nummer tre, 18 og otte i sine seneste tre majors. Den tidligere nummer ét i verden kan endnu, og fra 11. pladsen i -3 har han gode muligheder for at gøre sig gældende i weekenden. Det samme udgangspunkt har blandt andre Henrik Stenson, Sergio Garcia, Graeme McDowell, Xander Schauffele og Jon Rahm.

Dustin Johnson er to slag under par, et slag bedre end en gruppe, som tæller Phil Mickelson og Jordan Spieth. Tiger Woods er i par på 32. pladsen. Ni slag til toppen, er det for stor en opgave for den 15-dobbelte majorvinder? 

I det mindste får han muligheden for at forsøge at lukke hullet. Det gør de danske deltagere ikke. Fra sit udgangspunkt i par havde Thorbjørn Olesen råd til at gå Pebble Beach to slag over par fredag og alligevel kvalificere sig til finalerunderne. 

Efter en dag uden en eneste birdie havde den 29-årige dansker stadig en chance på sit sidste hul, men efter fire bogeys krævede det et holet andetslag og en eagle på det 480 meter lange niende hul. Miraklet udeblev, og i stedet sluttede Olesen med en doublebogey for en runde i 77 slag og en samlet score i +6. Dermed er han færdig i turneringen, præcis ligesom Lucas Bjerregaard. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer