Præsident arbejder selvsikkert og globalt med golf | Golf.dk

Præsident arbejder selvsikkert og globalt med golf

20/01 - 2017 | Martin Rahbech

Det er nærmest en de af jobbet, at en amerikansk præsident spiller golf.
Men for Donald Trump handler det ikke bare om at spille golf. 

Hvis der er noget, den nye amerikanske præsident er kendt for er det forretninger. Og en af kerneforretningerne er golf.
Donald Trump er selv en meget kompetent golfspiller med en handicap uofficielt på omkring 3.

I alt har The Trump Golf 17 golfanlæg i verdensklasse fordelt med resorts i primært USA, men han har de senest år også haft fokus andre steder i verden med Skotland, Irland og Dubai.

Et af de varme anlæg er dog hjemme i USA.
Trump National Doral Miami som blev centrum i en strid på tværs af grænser. På Trump National Doral Miami blev der afviklet WGC-Cadillac Championship fra 2007 til 2016, men i 2017 er turneringen flyttet på den anden side af den meget omtalte grænse, omdøbt til World Golf Championships-Mexico Championship og skal spilles på Club de Golf Chapultepec i Mexico City.

- Denne beslutning er en af grundene til, at jeg stiller op for blive amerikansk præsident, sagde Donald Trump i forbindelse med flytningen af turneringen.
Trump har flere gange sagt, at der skal bygges en mur mellem USA og Mexico. Først spadestik er endnu ikke planlagt, men idéen lever stadig.

PGA Tour er politisk neutrale

Men grunden til at flytte turneringen handlede ikke om et fravalg af Trump slog PGA Tour fast.
Baggrunden var kort sagt, at man var usikre på sponsoraftaler i den nødvendige størrelsesorden, hvis turneringen skulle vokse på Trump National Doral.
Kommissær på PGA Tour Tim Finchem var ude med en kommentar, der skulle gyde olie på vandene.

- PGA Touren har aldrig været involveret eller har været interesseret i at blive involveret i præsidenternes politik. Fra at golfmæssigt standpunkt har vi ikke nogle temaer med Donald Trump. Fra et politisk standpunkt er vi neutrale, sagde Tim Finchem ved en nyhedskonference i Dublin, Ohio.

Neutralitet fremstår ikke som Donald Trumps stil, men det er nødvendigt med de to nyeste resorts på hans lange liste.
Det er Trump International Golf Club og Trump World Golf Club Dubai. Trump International Golf Club skal åbne til februar og Trump World Golf Club er planlagt til 2018.
Processen i Dubai blev udfordret, da Donald Trump gik i offensiven mod muslimer. Men det har ikke skabt store forsinkelser omkring anlægget af de to baner. 

Skotterne er allerede vundet
I Europa har Trump Golf siden 2012 ejet Trump International Golf Links ved Aberdeen i Skotland i 2012. Banen skulle egentlig have afholdt Scottish Open i 2017, 2019 og 2020, men nu skal Scottish Open i stedet spilles på Dundonald Links i Ayrshire. 

-Da jeg første gang kom til Aberdeen ville skotterne teste mig for at se, hvor seriøs jeg var. Ligesom borgerne i USA gjorde omkring mit kandidatur for det hvide hus. Jeg skulle vinde dem over og overbevise dem om, at jeg mente forretning og havde deres bedste interesser i tankerne. Skotland har allerede vundet og det samme vil USA, skrev Donald Trump i en kommentar i en skotsk avis ifølge Washington Post.
Skotterne er ikke helt overbeviste endnu. Hverken i Aberdeen eller på Turnberry, som han købte i 2014. Det er de heller ikke i Irland, hvor Donald Trump har skabt Trump International Golf Links Ireland, som tidligere hed Doonbeg Golf Club der blev åbnet i 2002 købt af Trump i februar 2014.

Kun tiden vil fortælle, hvordan det vil gå.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer