Præmiecheck eller placering – hvad vejer tungest? | Golf.dk
Lucas Bjerregaard.

Foto: Getty Images

Præmiecheck eller placering – hvad vejer tungest?

05/03 - 2019 | Claes Meldal

Power Rankings: Joachim B. Hansen sluttede højest på leaderboardet, men Lucas Bjerregaard havde flest nuller på præmiechecken. Hvem er denne uges danske golfkonge?

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

1. Lucas Bjerregaard
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 12 i Honda Classic (PGA Tour)
Lucas Bjerregaard viste med det samme, at han har spillet til at begå sig på PGA Touren. Han holdt bolden mere tør på den yderst vandrige PGA National-bane i Florida, og det gav ham en 12. plads og en præmiecheck i underkanten af 1 mio. danske kroner. Det gav ham samtidig lige akkurat en billet til den lukrative Players Championship om en god uges tid – med en samlet præmiesum på over 80 mio. kr.

2. Joachim B. Hansen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 6 i Oman Open (European Tour)
Joachim B. Hansen lå med en reel vinderchance dybt inde i finalerunden ved Oman Open, men det krævede, at marginalerne var på hans side. En voldsom blæst slog ham dog ud af kurs til allersidst, og han måtte nøjes med en – trods alt meget flot – 6. plads og en præmiecheck på godt 46.000 euro. Det giver ham troen på, at han kan slå igennem på European Tour i år.

3. Jeff Winther
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 12 i Oman Open (European Tour)
Det var kollegaen Joachim B. Hansen, der løb med det meste af omtalen i de danske medier ved Oman Open, men Jeff Winther var nu ikke langt efter. Han skulle dog lige finde rytmen, og med to indledende runder i 73 slag skulle Winther kæmpe bravt for at avancere – og det lykkedes med weekendrunder i 69 og 71 slag.

4. Morten Ørum Madsen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 3 i Lumine Lakes Open (Swedish Golf Tour)
Morten Ørum Madsen virker genfødt som golfspiller i 2019, hvor han allerede har vundet en Third Level-turnering. I Lumine Lakes Open satte han en tyk streg under sit comeback med en flot tredjeplads, som kom i hus ikke mindst på grund af en eminent eagle på allersidste hul. Han ligger nu nr. 2 på Nordic Golf League-ranglisten, hvor de fem bedste løser billet til Challenge Touren ved sæsonens afslutning.

5. Rasmus Højgaard
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 6 i Lumine Lakes Open (Swedish Golf Tour)
Som nyprofessionel ville Rasmus Højgaard være tilgivet for at have en indkøringsfase, hvor resultaterne måske ikke helt var der. Men i kamp med over 140 professionelle spillere i Lumine Lakes Open besatte Højgaard sjettepladsen og viste, at han er mere end klar til at levere på den professionelle scene – selv i en alder af 17 år.

Boblere
Ingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer