Poulter og DJ blandt de førende ved barsk US Open | Golf.dk
Dustin Johnson er mere end noget andet kendt for sine monsterdrives. Men hans aktuelle førsteplads hænger mere sammen med hans evner i det korte. Her holer han sit slag fra en greenbunker på 7. hul.

Foto: Getty Images

Poulter og DJ blandt de førende ved barsk US Open

15/06 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Momentum er et ord, der alt for ofte bliver brugt i sportsjournalistik. Men hvad skal man næsten eller kalde det, når en spiller lige har generobret øverste trin på verdensranglisten og i øvrigt har vundet sin sidste turnering efter at have holet ud for en eagle på 72. hul?

Jo, Dustin Johnson har momentum og bibeholder momentum. Selvom han kun ramte hver anden green i regulation under åbningsrunden ved US Open, kom han ind i 69 slag - én under par.  Dermed beviste han, at han ikke bare slår langt, men har et kort spil i absolut verdensklasse.

Dustin Johnson deler førstepladsen med engelske Ian Poulter og amerikanerne Scott Piercy og Russell Henley.

Majorvindere som Justin Rose, Henrik Stenson og Jason Dufner holder sig tæt på de førende, ligesom en række mindre kendte spillere gør det.

- Jeg kan ikke huske, at jeg er kommet bedre tilbage før. Jeg var fire over par efter fem huller, og så laver jeg fem birdies. Det føles ekstremt skønt, sagde Henrik Stenson til svensk Viasat Golf efter runden.

Men dagens hovedhistorie er, at US Open er tilbage som vi kender det efter nogle år, hvor vinderscoren har været så lav som 16 under par (i både 2011 og 2017).

På Shinnecock Hills er pinplaceringerne sadistiske, roughen knæhøj og greens er marmorglatte og med hældninger, der kan give dit vaterpas spasmer. Det kunne sagtens ligne en uge, hvor en score i par kan vinde turneringen - omend vejret og banens opsætning naturligvis bliver afgørende for scores de næste tre dage.

Jason Dufner missede to putts inden for en meter. Francesco Molinari var et par slag fra spidsen, da han pludselig lavede fire bogeys på fem huller. Ikke en eneste spiller gik bogeyfri fra Shinnecock Hills torsdag.

For Tiger Woods blev det en frustrerende dag. Faktisk spillede han fint i midten af sin runde. Men fejl på enkelte huller udstillede, at han endnu er langt fra den gamle Tiger. På første hul måtte han se bolden trille tilbage til hans fødder efter et kikset indspil. På 13. hul tre-puttede han fra et par meter og hullet efter besøgte han det høje rough i både højre og venstre side af fairway på vej til en dobbeltbogey.

Hans runde i 78 slag, 8 over par, holder ham i det mindste i nærheden af cuttet.

Thorbjørn Olesen havde en svær formiddag, men hans humør er nok blevet bedre til aften. Hans score i seks over par havde ham på et tidspunkt nede som nummer 110. Men på en dag med mange høje scores sluttede han dagen et slag fra cutgrænsen.

Thorbjørn Olesen er eneste dansker, mens svenskerne har to spillere med. Såvel Henrik Stenson som Alex Norén ligger blandt de 15 første.

Link til stillingen

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer