Poulter har kurs mod ny sejr | Golf.dk
Seks forfølgere er inden for tre slag af Ian Poulters førsteplads i RBC Heritage.

Foto: Getty Images

Poulter har kurs mod ny sejr

15/04 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

For to uger siden havde Ian Poulter aldrig vundet en slagspilsturnering i USA. 42 år gammel og mere end fem år efter sin seneste titel noget sted i verden var den forløsende førsteplads heller ikke lige til at få øje på. 

Men i et forsøg på at kvalificere sig til The Masters drog Poulter til Houston Open for at kæmpe med om den sidste billet til årets første major.

Han fik den. Der skulle omspil til mod Beau Hossler, men han fik den. Sejren og billetten. Billetten fik han ikke det store ud af – det blev til en 44. plads i The Masters, 19 slag fra Patrick Reeds vinderscore – men sejren kan ingen tage fra ham.

Nu kan der være en ny på vej i RBC Heritage.

Harbour Town Golf Links hører ikke til de længste baner, og den stiller større krav til strategi og shot-shaping end til råstyrke. Det er en fordel for Poulter, og det kan læses i stillingen efter 54 huller.

Bryson DeChambeau førte med et slag halvvejs gennem turneringen, men en 75'er, +4, sendte den unge amerikaner helt ned til nummer 20 og ud af kampen om sejren.

Det gav Poulter muligheden for at kravle helt til tops, og den greb han med en bogeyfri runde i -4. Han har ikke haft en fejl på scorekortet siden halvvejs på første runde, og samlet er han nået til -13, et slag foran Si Woo Kim og Luke List.

Trods chancerne for en ny sejr er Poulter ikke helt oppe i det røde felt af begejstring, og det skyldes, han spiller sin sjette turnering i træk.

- Hvis jeg skal være ærlig, er jeg er overrasket over stadig at være vågen. Normalt tigger jeg om en friuge efter tre turneringer. Der er sket en masse i de seks uger. Mit spil har ændret sig, mit program har naturligvis ændret sig, verdensranglisteplaceringen har ændret sig. Jeg føler, jeg har fået energi af at spille god golf. Normalt kæmper jeg virkelig med tingene efter seks uger, sagde Poulter på sit pressemøde efter runden.

Derfra var planen at gå til middag og derefter på hovedet i seng. Normalt kan den førende sove længe på finaledagen, men et forventet uvejr har fået PGA Touren til at rykke teetiderne frem. Førerbolden med Poulter, Kim og List går på banen allerede klokken 09.00 (15.00 dansk tid).

Dermed får han ikke tid til at spekulere for meget over følgerne af en sejr. Poulter har spillet fem Ryder Cups, og han vil næsten med sikkerhed tørne ud for Thomas Bjørn og Europa i Paris, hvis han kan holde føringen til målstregen. Denne uge har han 19 verdensranglistepoint op til kvalifikationspladserne. Der er 52 point til vinderen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer