Potentiale til verdenstoppen indenfor paragolf | Golf.dk
Rasmus Løt debuterer ved EM

Potentiale til verdenstoppen indenfor paragolf

07/10 - 2016 | Martin Rahbech

Rasmus Løt en fyr på knap 15 år, man tit ser og snakker om i Kalø Golf Klub. Han er en ung mand, man lægger mærke til. Mest fordi han er på banen 20-25 timer om ugen for at træne, og man snakker om ham, fordi han er en af klubbens bedste spillere, der blandt andet netop har vundet klubmesterskabet. Men lægger også mærke til ham, fordi han er handicappet.

Han mangler højre underarm, men det holder ham ikke tilbage med sit golfspil.

- Jeg mødte ham i sommeren 2014, da han rendte rundt med en golfkølle i den ene hånd. Jeg hjalp ham med at blive fittet til noget nyt udstyr, og han er en sindssyg spændende spiller og person, og det er gået rigtig stærkt. Han er en voksen dreng, og selv om han er fysisk udfordret med sin handicap, så evner han at tage de udfordringer op. Han har et handicap, der er større end et golfhandicap, men han er rigtig dygtig til at tænke selv og med nogle få input er han god til at tage det til sig og forbedre sig, fortæller Gert Pedersen fra Kalø Golfklub til Golf.dk 

Han er banecoach og har arbejdet med golftalenter i mange år, og han kan se noget potentiale, der virkelig kan bygges på hos Rasmus Løt. 

- Jeg kan huske, jeg så John Axelsen, da han var omkring 9 år, og jeg kunne se, han havde noget af det helt særlige i hans tilgang til det hele. På en måde minder Rasmus Løt mig om John Axelsen. Det er selvfølgelig et helt andet spil, men som jeg ser Rasmus Løt indenfor paragolf, så er der ingen grænser. Han får rigelig med udfordringer nu, men om tre-fire år kan han være på det højeste niveau i verden indenfor paragolf. Det kræver selvfølgelig, at han får den rette træning, men mulighederne er der, siger Gert Pedersen og trækker et konkret eksempel frem.

- Hans spil fra 100 meter og ind til flaget er virkelig imponerende. Der spiller han i handicap 0 svarende til en almindelig landsholdsspiller, siger Gert Pedersen.

I landsholdsregi er Rasmus Løt en del af paragolf landsholdet, og hans bedste internationale resultat var, da han vandt B-rækken i en turnering i Sverige tidligere på sæsonen.

I klubregi kom han tidligere på året med omring tredjeholdet i Kalø, og så vandt han klubmesterskabet foran flere af de erfarne medlemmer i Kalø. 

Målet på sigt er et af de helt store.

-Vi har snakket rigtig meget om OL. Det er det langsigtede mål, siger Gert Pedersen.

Det åbne spørgsmål er så, hvornår der komme handigolf på OL-programmet. Der arbejdes hårdt på at få det på programmet i 2024, men det er endnu ikke afklaret.

Til gengæld er det beslutttet, at paragolf har erstattet det tidligere brugte handigolf. Dansk Handicap Idrætsforbund har siden 1. september i daglig tale heddet Parasport Danmark.

I DGU-regi vil man fremover "markedsføre" HandiGolfen som Paragolf og dette bliver en "paraply" for såvel de fysisk handicappede spillere og for spillere med udviklingshandicap.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer