Poke nærmer sig top-10 | Golf.dk
Benjamin Poke har kun lavet en enkelt bogey i løbet af de to første runder i Australien. Det minder om den form, der gav ham sejren på Q-School i november.

Foto: Getty Images

Poke nærmer sig top-10

07/02 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Benjamin Poke har klaret sit første cut i 2020 på europatouren. Efter en langsom start på kalenderåret er spillet begyndt at klikke under ISPS Handa Vic Open.

28-årige Poke er den eneste dansker, som har taget turen til Australien, men den lange rejse har vist sig at være det hele værd. 

Efter en første runde i -4 var Poke nummer 30 i stillingen, og der var fremgang fredag, hvor han gav sig i kast med Beach Course på 13th Beach Golf Club.

På det 292 meter lange 15. hul blev der fredag lavet to eagles. Poke stod for den ene. Det blev også til tre birdies under en bogeyfri runde i 67 slag. Med den nåede han til -9, hvilket rækker til en delt 13. plads.

72 spillere klarede sig videre til lørdagens runde med en score i -5 eller bedre. Inden de afgørende 18 huller falder der endnu et cut, så kun top-35 sikrer sig en starttid søndag. 

Det samme er tilfældet i damernes turnering, hvor Madelene Sagström har kurs mod sin anden titel i træk på LPGA Touren. Svenskeren brugte 67 slag fredag og nåede til -13 samlet. Hun fører med et slag ned til Ally McDonald.

Verdens nummer ni, Minjee Lee, er et af de bedste bud på en australsk hjemmesejr. Hun vandt turneringen som amatør i 2014 og igen som professionel i 2018. Hun går ind til weekenden med del i sjettepladsen i -9.

Blandt herrrerne er franske Robin Sciot-Siegrist bedst halvvejs gennem turneringen. Dagens laveste runde i 64 slag bragte ham til -14, to slag foran Travis Smyth på andenpladsen og fem foran Poke.

Der er lige under en million euro på spil, og dem har danskeren en god chance for at sikre sig en god bid af.

Herrernes stilling
Damernes stilling

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer