Poke bedste dansker i kæmpeturnering | Golf.dk
Benjamin Poke er tre slag fra top-10 i Foshan Open med 500.000 dollars i præmiepuljen.

Foto: Brian Rasmussen

Poke bedste dansker i kæmpeturnering

24/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Benjamin Poke kom godt fra start ved Foshan Open, men godt er ikke altid nok. I den sidste turnering inden Challenge Tour Grand Final lagde Poke sig på 33. pladsen med seks slag til toppen efter første runde, men på samme tid står han til at tabe to placeringer på Road to Mallorca.

Som nummer 40 på listen inden ugens start er Poke i en udsat position, da kun de 45 bedste kvalificerer sig til finalen – og derigennem sikrer sig direkte adgang til Final Stage af europatourens Q-School.

Ikke desto mindre bør Poke være godt tilfreds med sit udlæg på Foshan Golf Club, som talte tre birdies og en bogey. Med 500.000 dollars i samlet præmie er turneringen en af sværvægterne på challengetouren, og åbningen i 70 slag giver alle muligheder for at kæmpe med om topplaceringerne i weekenden.

Martin Leth Simonsen, nummer 36 på Road to Mallorca, har heller ikke spillet sig ud af turneringen med sin første runde i 71 slag. Aalborgenseren lavede seks birdies under dagens arbejde, så der var potentialle til at være en hel del nærmere Ben Stows førsteplads. Englænderen lavede 10 birdies ogt en doublebogey og fører i -8 med et enkelt slag ned til tyske Alexander Knappe. 

Hvis de to sidste danske deltagere skal med til finalerunderne, kræver det langt bedre spil fredag. Cutgrænsen ligger til at falde i -1, og både Rasmus Højgaard og Mark Haastrup er tre over par og helt nede som nummer 102.

Mens Højgaard er garanteret en plads i finaleturneringen på Mallorca, så starter Haastrup ugens opgave som nummer 48 med brug for at tjene penge for at spille sig tilbage ind i varmen. Opgaven blev ikke spor nemmere af dagens runde i 75 slag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer