Pladen fuld: Ægtepar har spillet alle baner i Danmark | Golf.dk
Turene rundt i Danmark har givet ægteparret Christiansen mange store golfoplevelser, men den største var alligevel en tur til St. Andrews - også selv om det ikke lykkedes at spille Old Course.

Foto: Privat

Pladen fuld: Ægtepar har spillet alle baner i Danmark

06/01 - 2020 | Henrik Søe

Der findes en del danske golfspillere, der har spillet samtlige baner i Danmark. Men der er formentlig ikke mange ægtepar, der kan melde om fuld plade på alle landets 18-hullers-baner. 

Det kan Ellen og Kristian Christiansen fra Juelsminde. Ægteparret begyndte at spille golf i 1989 på et tidspunkt, hvor der var 48 golfbaner i Danmark. 

- Dengang tænkte vi, at det kunne være sjovt, hvis vi kunne spille alle baner. Men vi kom jo mere og mere bagud i takt med, at der blev anlagt flere og flere baner, fortæller Ellen Christiansen. 

Heldigvis blev der tid til at indhente det forsømte, da parret nåede pensionsalderen. 

- Da vi blev pensionister, begyndte vi at tage rundt på de her spotdeal-ophold rundt omkring i landet. Så passede det med, at vi kunne køre ud og spille golf, tage en overnatning og få lidt godt at spise. Og så enten spille golf igen næste dag eller tage ud og se noget kulturelt i området. Vi har fået set meget af Danmark på den måde. Nogle gange har vi boet på bed & breakfast, andre gange på hotel eller overnattet hos venner, siger hun. 

Tanken om at spille alle landets baner udviklede sig efterhånden til en sport for Ellen og Kristian, der et år eksempel tog på ø-hop og besøgte banerne på Læsø, Samsø, Mors, Fanø og Rømø. 

I 2019 spillede Kristian 31 og Ellen 30 baner, og da parret 5. september puttede ud på 18. hul på The Scandinavians New Course, havde de spillet samtlige baner i Danmark - inklusive mange par 3-baner. 

- Det er en stor fordel, at vi begge to vil det, for der går alligevel en del tid med det, siger Ellen.  

Turene rundt i landet har givet parret mange gode oplevelser. Ikke mindst i mødet med mange andre golfspillere.  

- Vi foretrækker at spille med andre, når vi kommer ud. Det er sjovt at møde andre mennesker, siger Ellen. 

Efter at have krydset samtlige baner af på listen er der steder, som har sat sig dybere spor end andre. 

- I Jylland kan vi godt lide Marbæk-banen i Esbjerg, Lyngbygaard, Holstebro, Silkeborg og den gamle bane i Brønderslev. Ovre på Fyn elsker jeg Barløseborg og så har vi været glade for Odense og Vestfyns. Great Northern er også en fantastisk bane, men min mand mener dog, den er lidt for svær fra nogle af teestederne. På Sjælland har vi været glade for begge Scandinavian-baner, Helsingør og Skjoldenæsholm, som desværre jo er i problemer. Og så er der Københavns Golf Klub, som bliver mere spændende, jo flere gange du spiller den. Der er rigtig mange gode baner, men der er altså også nogle, jeg absolut ikke spiller mere, siger Ellen.

 Juelsminde-parret blev i sin tid lokket med på golfbanen i Juelsminde af deres søn, den tidligere landstræner Anders Dahl Christiansen. Og siden har golfsporten fyldt meget i deres liv. I dag spiller de cirka fire gange om ugen, og de har tidligere været nede i handicap 6 og 8. Nu ligger handicappet på 15-16 stykker for dem begge. 

- Man mister jo noget længde med alderen, siger Ellen. 

Den 30 år gamle målsætning om spille alle landets baner er nu nået, men ægteparret har ikke lagt de store forkromede planer for et nyt projekt. 

- Nu spiller vi nogle af dem igen, men måske vi skal spille de sidste to baner på Mallorca, som vi mangler, siger hun. 

User Comments:

  • Pladen fuld

    09/01 - 2020 | Lasse Pedersen

    Hej Ellen og Kristian - velkommen i “klubben”. Min kone og jeg nåede i mål med at komme Danmark Rundt i juni 2016. Må vi ikke have lov til at invitere jer en tur til Hvalpsund GC i løbet af foråret? Så kan vi sikkert få udvekslet nogle “røverhistorier” fra vores respektive ture rundt i det danske golfland. De bedste hilsner Lasse Pedersen 172-728

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer