Phil Mickelson tager straf bevidst | Golf.dk
Phil Mickelson havde et hul, der krævede 10 slag, og det gav meget opmærksomhed

Foto: Getty Images

Phil Mickelson tager straf bevidst

16/06 - 2018 | Martin Rahbech

Hvis en bold ruller lidt for hurtigt væk fra en fin plads på green, kan det måske være en god ide at give den et puff, mens den ruller.

Det giver så to slags straf, men er det ikke stadig en fordel, når hullet er spillet færdigt.

Det var Phil Mickelsons tanker, da han puttede på 13. hul, hvor der blev kæmpet rigtig meget på green.

-Jeg vil ikke miskreditere spillet. Jeg vurderede at bolden var på vej ned bag bunkeren, og jeg ville ikke tage det samme slag igen og igen. Jeg vidste, at der var to slags straf. Jeg har haft rigtig mange tidspunkter, hvor jeg har haft lyst til at gøre det, og nu gjorde jeg det. Så tager jeg de to slags straf og kommer videre. Jeg vil ikke miskreditere spillet eller turneringen, men jeg prøver at få det bedste ud af reglerne i en given situation, sagde Phil Mickelson til Fox Sports.

Det endte så med en 10’er på par-4 hullet, og han spillede tredje runde i +11. Det sendte ham ned på en foreløbig 65. plads i +18.

Link til leaderboardet

User Comments:

 • Forbrydelse og straf

  25/06 - 2018 | Axel Grove

  Søren Aaby og Kurt Petersen synes at være af den opfattelse, at butikstyveri er helt ok, fordi man de første gange kun får en advarsel og skønner, at advarslen er billigere end den vare, man stjæler. Det er dybt umoralsk og helt i strid med sportens ånd at lave et bevidst regelbrud efter en cost/benefit analyse. Der er ingen sammenligning med fx. drop fra uspilleligt leje. Her er handlingen og straffen i o overensstemmelse med reglerne.

 • Meget diskutabelt

  19/06 - 2018 | Niels Pein

  Jeg kan ikke anbefale nogen at bruge denne metode som en god måde at redde situationen på. Mange, inkl. undertegnede, mener at USGA har fejlet her, og at PM skulle have en DQ efter regel 33-7. Samme situation opstår næppe på en dansk bane, men skulle nogen lave noget lignende i en DGU turnering eller under DIAC, så må vedkommende som udgangspunkt forvente at blive diskvalificeret. Det sker næppe; jeg har aldrig set noget lignende andet end i hyggerunder, hvor det kan være lige meget hvad man gør.

 • Rolig nu deroppe på den høje

  18/06 - 2018 | Kurt Pedersen

  Rolig nu deroppe på den høje hest ;-) Det er jo ikke væsensforskelligt fra at tage et strafslag for at droppe bagud fra et uspilleligt leje. En velovervejet handling mod en straf man kan leve med, fremfor et ukendt antal ekstra slag for at komme ud af besværlighederne. Om det var en protest mod banen/greenens hastighed, det må PM selv forklare.

 • Regler er Regler - sådan er det !

  17/06 - 2018 | Søren Aaby

  Phil (som iøvrigt er en super sød fyr, mødte ham engang på Pebble Beach) spillede efter reglerne og det behøver han ikke at undskylde for - især ikke efter en runde på en møgbane med umulige greens. Hvis snakken skal gå på seriøs, etisk og moralsk tilgang til spillet, så må det handle om de tosser, der har valgt denne bane og sat den op som de har. Komplet makværk.............. og totalt uinteressant for tilskuere og TV seere at følge med i, med mindre man synes golfere er goofballs og elsker at se dem "lide" på en golfbane............. tror vinderscoren lander i +8 og jeg holder med Stenson (som jeg mødte på Barsebäck sidste år)

 • video af det

  17/06 - 2018 | Poul Schleppegrell Vengberg

  https://www.youtube.com/watch?v=jOcyWiIG9Ow her kan man se det, det ligner ikke en helt uoverlagt handling mere noget han gør efter lidt omtanke

 • Bevidst straf!

  17/06 - 2018 | Jørn Kelland

  Detkan godt være, PM ikke gjorde noget forkert, andet end det, der gav ham 2 straffeslag; men efter min mening, knirker det meget med hans etiske tilgang til spillet. Jeg ved godt, de professionelle spiller om mange penge, ikke mindst fra deres sponsorer; men de er også forbilleder for alle vi amatører, så hans gerning er ikke OK. Han burde have været diskvalificeret, netop fordi han indrømmer at have gjort det helt bevidst.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer