Phil Mickelson fylder 50 | Golf.dk
16. juni er Phil Mickelsons fødselsdag.

Foto: Getty Images

Phil Mickelson fylder 50

16/06 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Phil Mickelson nåede aldrig at være nummer ét på verdensranglisten, og håbet om at vinde den US Open, som vil give et fuldt hus af majors, hænger efterhånden i en meget tynd tråd. Det til trods er dagens 50 års fødselar meget muligt den største aktive spiller, som ikke hedder Woods til efternavn.

Mickelson var stadig amatør, da han i januar 1991 vandt sin første titel på PGA Touren. Siden er antallet vokset til 44. Kun otte spillere gennem tiderne har vundet flere.

Lige fra barnsben var Mickelson et kæmpe talent, og efter han trådte ind på den professionelle scene, blev han hurtigt en af de største profiler. I 2002 krydsede han 20 sejre på PGA Touren, men han havde stadig sin første major i vente.

Den kom på Augusta National i 2004, et par månder før han fyldte 34. Fra at være en lige-ved-og-næsten mand, når det virkelig gjaldt, forvandledes Mickelson til en ekspert majors.

Seks år efter den første sejr i The Masters havde Mickelson tre grønne jakker, og på trofæhylden hjemme i Californien var der også blevet plads til et Wannamaker Trophy for sejren i PGA Championship 2005 – den hvor han slog Thomas Bjørn med et slag.

I The Open Championship trak Mickelson alt for ofte den betroede lob wedge, når et chip med 5-jernet var det rigtige valg, men også den kode knækkede han. I 2013 var spillere som Henrik Stenson, Adam Scott, Lee Westwood og Tiger Woods alle med fremme søndag på Muirfield, men det var Mickelson, som med en suveræn afsluttende 66'er stak af fra feltet og sikrede sig The Claret Jug og sin femte majorsejr.

Der er meget mere til Mickelson end bare tallene. Det korte spil har han gjort til en kunstart, som kollegaerne kun kan drømme om at kopiere, og tilskuerne har han gennem alle årene været elsket af for en spillestil, der spænder fra det risikovillige til det direkte dumdristige.

Der er ikke den stribe lys gennem trækronerne, Mickelson finder for risikabel at sigte efter, når han har slået et af sine mange, skæve drives, og ofte er han sluppet af sted med projektet. 

Bare ikke i US Open. Det nationale mesterskab, som skulle have været afviklet denne uge, havde det ikke været for coronavirussen – og som hvert år ligger oven i Mickelsons fødselsdag – har påført ”Lefty” flere skuffelser end nogen anden turnering. Seks andenpladser er det blevet til. I nogle af dem blev han slået, og i andre knokoutede han sig selv.

Det var i 2006 på Winged Foot – der hvor årets udgave skal afholdes til september – at Mickelson efter en doublebogey på sidste hul sluttede et slag fra et omspil med Geoff Ogilvy og sagde: - Jeg er stadig i chok over, at jeg gjorde det. Jeg kan ikke tro på, at jeg gjorde det... Jeg er sådan en idiot.

Efter 26 i år verdens top-50 er Mickelson faldet ned til nummer 66. Det betyder, at han ikke længere er kvalificeret til US Open (kriterierne for deltagelse til årets coronapåvirkede udgave ligger endnu ikke fast, så det kan åbne en dør på klem). Den seneste sejr kom i februar 2019, og siden er det kun blevet til tre top-20 placeringer, omend to af dem var tredjepladser tidligt i år.

Det synes sikkert, at Mickelson har lagt de bedste år af karrieren bag sig, men det betyder ikke, at han er klar til at slutte sig til PGA Tour Champions, som er blevet en mulighed her på hans 50 års fødselsdag.

- Når jeg ikke længere slår bomber med driveren, så skifter jeg til Champions Tour. Men jeg slår nogle sindssyge bomber for tiden. Jeg har stadig farten, så der er ingen grund til, at jeg ikke skal kunne spille herude, sagde han inden coronavirussen lukkede ned for PGA Touren.

Det er godt nyt for os alle. Golf er sjovere, når Mickelson er med. Der vil blive længere og længere imellem, at han viser sig fremme på første side af leaderboardet, men fra tid til anden vil han dukke op og slå nogle af de risikobetonede slag, som har sendt publikun i ekstase gennem tre årtier. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:703,278
 • Unique Visitor:79,739
 • Registered Users:157,366
 • Unregistered Users:31,175
 • Blocked Users:12,354
 • Published Nodes:14,964
 • Unpublished Nodes:254
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.226.241.176
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:9,063
  • This week:140,772
  • This month:479,187
  • This year:703,430

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk