PGA Tour-kortet er i hus... måske | Golf.dk
Med søndagens resultat rykkede Lucas Bjerregaard to placeringer frem til nummer 49 på verdensranglisten.

Foto: Getty Images

PGA Tour-kortet er i hus... måske

22/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Det har været noget af en sæson for Lucas Bjerregaard i USA. Han slog Tiger Woods på vej mod en fjerdeplads i WGC – Match Play, han blev nummer 12 i Honda Classic, hentede en 21. plads i The Masters, og med søndagens finalerunde i 70 slag i The Open tangerede han karrierens bedste resultat i en major, 16. pladsen fra PGA Championship tidligere på sommeren.

Efter at have trådt vande med fem missede cuts i træk var det et kærkomment resultat, og det ser ud til, at det har bragt frederikshavneren over målstregen i ræset mod et PGA Tour-kort.

Med det fornemme resultat på Royal Portrush nåede Bjerregaard til 385 point på Non-Member listen. Kravet for at opnå medlemskab af PGA Touren er at skrabe flere point sammen end nummer 125 på den officielle FedEx Cup pointliste.

Det er kun tredje sæson, siden pointfordelingen blev justeret, så sammenligningsgrundlaget er ikke nok til at drage endegyldige konklusioner. I 2017 rakte 365 point til 125. pladsen, og sidste år skulle der 383 point til.

Med sine 385 point er Bjerregaard i en favorabel position, og denne uge er han garanteret at føje point til sin total. Der er intet cut i WGC – FedEx St. Jude Invitational, og til bundskraberne i det 68 mand store felt er der rundt regnet fire FedEx Cup point.

To uger inden spændingen udløses i Wyndham Championship ligger Patton Kizzire nummer 125 med 351 point. Sideløbende med ugens World Golf Championship spilles den lille Barracuda Championship, hvor der uddeles lidt over halvt så mange FedEx Cup point som ved ugens hovedattraktion, og det kan skabe ændringer nede omkring 125. pladsen.

Ikke desto mindre ser det lyst ud for Bjerregaards chancer. Sebastian Cappelen har allerede sikret sig oprykning fra Korn Ferry Tour, og inden længe vil Danmark sandsynligvis officielt have to medlemmer af PGA Touren på samme tid for første gang nogensinde. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer