PGA Championship uden en klar favorit | Golf.dk
Tiger Woods vandt på Harding Park i 2005, da han slog John Daly i omspil om et World Golf Championship. Han har forberedt sig på turneringsbanen siden søndag.

Foto: Getty Images

PGA Championship uden en klar favorit

06/08 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Golf er uforudsigeligt, og i særlig grad lige nu. PGA Touren har været tilbage i gear i to måneder. Det har været tid nok til at identificere store historier, men ikke nok til at finde en klar favorit til årets første major.

Lad os alligevel kigge på nogle bud på en vinder af The Wanamaker Trophy på Harding Park.

Justin Thomas: Søndag overtog Thomas førstepladsen på verdensranglisten, da han vandt WGC - FedEx St. Jude Invitational, den 27-åriges 13. sejr på PGA Touren. Han tabte i omspil for få uger siden og har to øvrige top-10 placeringer siden genstarten. 

Det tyder på vedvarende godt spil, og det eneste, der taler imod 2017-vinderens chancer er måske, at det hører til sjældenhederne at følge en sejr op med en sejr.

Jon Rahm: Den 25-årige spanier har vundet 11 professionelle sejre i løbet af blot tre et halvt år. Udover en evne til at køre sejre hjem leverer Rahm også et imponerende højt niveau fra uge til uge. Han slutter i top-10 i hver anden turnering, og selvom det ikke er blevet til en major endnu, er han også ved at få taget på golfens største udfordringer. I løbet af de seneste otte majors er Rahm fem gange sluttet blandt de 11 bedste, tre af dem i top-5.

Med sejren i The Memorial for nylig overtog han verdensranglistens førsteplads, og sidste uges WGC var første gang, han spillede som nummer et i verden. Det gik ikke efter planen. I et felt på kun 78 spillere blev Rahm nummer 52, og i løbet af turneringen havde han alvorlige problemer med at holde bolden i nærheden af det korte græs. Måske var det bare en enkelt dårlig uge, men det skulle ikke være første gang, presset af at ligge nummer et har påvirket en spiller. Spørg bare Martin Kaymer om det.

Rory McIlroy: Nordireren har en 11. plads som sit bedste resultat denne sommer. Formen har ikke været i nærheden af, hvad den var inden coronavirussen. Fra efteråret til sent ud på vinteren leverede McIlroy syv top-5 placeringer i træk.

Verdens nummer tre kan dog aldrig afskrives, specielt ikke på en bane, hvor god driving er essentielt for at score godt. Det er seks år siden, McIlroy vandt The Wannamaker Trophy for anden gang, hans seneste majorsejr.

Webb Simpson: Den seneste major, som blev spillet i San Francisco, blev vundet af Webb Simpson. Godt nok blev der spillet på nabobanen Olympic Club, men amerikaneren, 35 år gammel på lørdag, er en bedre golfspiller nu end for otte år siden.

Takket være to sejre og en lang række topplaceringer denne sæson er Simpson helt fremme på fjerdepladsen på verdensranglisten. Med jern i hånden er få spillere bedre end Simpson. Spørgsmålet er, om han slår langt nok til at konkurrere på det, som Brooks Koepka kalder en bane for store drenge.

Brooks Koepka: Når vi nu er ved ham. Det er selvfølgelig ikke til at komme uden om vinderen af de to seneste udgaver. Efter et skidt år blev Koepka vækket til live i sidste uge. Helt frem til 72. hul havde han en chance for at vinde, og det er bestemt muligt, at han kan slutte sig til den eksklusive klub af spillere, der har vundet en major tre gange i træk.

Majors har det dog med at udstille svagheder, og selvom Koepka trives, hvor presset er størst, så er det mindre end to uger siden, han foretog justeringer i svinget med Pete Cowen og hyrede putteguruen Phil Kenyon. Har han haft nok tid til at stole fuldstændigt på de nye bevægelser?

Bryson DeChambeau: Er det ren hype, eller har DeChambeau fat i noget? Manden med de mange proteinshakes er aldrig sluttet bedre end nummer 15 i en major. Det resultat kom i US Open 2016, lige efter han var blevet professionel. Siden dengang er en 25. plads hans bedste resultat i en af de fire giganter.

DeChambeau har forvandlet sig til spilleren med de længste drives i professionel golf, og det ser ud til at virke fra uge til uge. Han vandt for en måned siden og har tre øvrige top-10 placeringer siden genstarten. 

Men majors er i reglen en anderledes udfordring. Med tyk rough og hårdere greens end vanligt er straffen for at være upræcis hård. DeChambeau er en af verdens bedste spillere, men han har endnu at bevise, han kan levere varen på den store scene.

Tiger Woods: Alle ved, hvad Tiger Woods er i stand til, når fysikken er i orden. Ingen ved, om fysikken er i orden. Det gør den 15-dobbelte majorvinder til et stort spørgsmålstegn inden starten på årets første major, og det samme vil være tilfældet i resten af hans karriere. Uanset hvor godt spillet er, er det tvivlsomt, om ryggen kan holde fire dage uden at give problemer, der påvirker scoren.

Usikkerheden omkring Tigers form bliver kun større af, at han kun har spillet en enkelt turnering siden februar, og i The Memorial sluttede han som en beskeden nummer 40. Men for Woods, som har vundet 82 gange på PGA Touren, er det majorsejre, som tæller, og man må gå ud fra, han har forberedt sig med henblik på at toppe denne uge. Gennem årene blev Woods flere gange kaldt færdig. En grøn jakke for 16 måneder siden viser, at man aldrig kan afskrive den 44-årige.

Link til stillingen

User Comments:

 • Hold godt øje med disse to 3-bolde, vinderen kan komme herfra

  06/08 - 2020 |

  Kaymer, Day og Dufner + Dustin, Rose og Spieth ........... bliv ikke overrasket hvis disse bolde scorer godt de første to dage og måske endda leverer den samlede vinder søndag aften. Personligt synes jeg Jason Day ser skarp ud igen ....... blir spændende.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,545,335
 • Unique Visitor:191,467
 • Registered Users:170,179
 • Unregistered Users:31,611
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,571
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.210.184.142
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:6,533
  • This week:97,872
  • This month:445,844
  • This year:3,546,123

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk