Paul Casey tager føringen:- En af mine fineste runder i år | Golf.dk
Paul Casey var svært tilfreds med sit spil under første runde af Porsche European Open.

Foto: Getty Images

Paul Casey tager føringen:- En af mine fineste runder i år

05/09 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Green Eagle i Hamborg er med sine 6.898 meter en ordentlig mundfuld at gabe over, også for nogle af Europas bedste spillere. Kun 22 mand var under par på første runde af Porsche European Open, og en af dem var Lasse Jensen.

Den 34-årige dansker deler sin tid mellem challengetouren og europatouren i 2019, og på begge pengelister er han nede i nærheden af 200. pladsen. Der har været langt mellem succeserne i løbet af sæsonen, men med en runde i 71 slag har støbt et fundament til at levere noget stort i det tyske.

Scoren i -1 rækker til en delt 13. plads. Derfra har han fem slag op til Paul Casey, som var i fuld  kontrol over sit spil torsdag. 

Verdens nummer 17 var et slag under par halvvejs gennem sin runde, men med fem birdies på de sidste ni spillede englænderen sig alene i front i -6.

- Det var en virkelig god runde golf. Jo, der var nogle putts, som gled forbi, men det er virkelig en svær golfbane. Jeg kan ikke forklare, hvor svær den bane er.

- Jeg var tilfreds med min tålmodighed og kvaliteten af min ball-striking, og her står jeg endnu mere glad, fordi scoren ikke måler sig med spillet, for det er en af de fineste runder, jeg har spillet i år, sagde den førende til europatouren.

Casey spiller hovedsageligt i USA og har der vundet de to seneste udgaver af Valspar Championship. Der er gået fem år, siden han vandt sin seneste af 13 titler på europatouren.

42-årige Casey fører med et slag ned til 24-årige Mathias Schwab, som kommer til Tyskland i god form efter top-10 placeringer de to seneste uger.

Efter første runde ligger cutgrænsen til at falde i +2, og halvdelen af de otte danske deltagere er på den rigtige side.

Jeff Winther lavede fem birdies og fem bogeys for en runde i par, der svarer til en delt 23. plads. På trods af, at 31-årige Winther har vist imponerende stabilitet i sæsonen 2019 - med 13 klarede cuts ud af 16 mulige - er han på en beskeden 100. plads på Race to Dubai. Han har aldrig tidligere tjent nok til at beholde sit europatourkort, men kan han få en god bid af ugens to millioner euro med hjem, vil han komme en hel del nærmere at ændre på det.

Man skal ned blandt en hær af spillere på 49. pladsen i +2 for at finde Søren Kjeldsen og Lucas Bjerregaard. De deler blandt andre placering med de amerikanske topnavne Patrick Reed og Matt Kuchar. Feltets bedste spiller ifølge verdensranglisten, en anden amerikaner, Xander Schauffele, er et slag bedre og på 37. pladsen.

Det er kun tre dage siden, at Nicolai Højgaard tog førstepræmien i Great Northern Challenge, og der er også chance for, at den 18-årige verdensmester får gevinst med fra Tyskland. Efter en 75'er er talentet fra Gyttegaard kun et enkelt slag fra cutgrænsen.

Thomas Bjørn er nummer 106 i +5, et slag foran Nicolai Tinning, mens Joachim B. Hansen er nede som nummer 134 i +7.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer